Hirdetés

Hirdetés

Debrecenben a nyírturai gyilkos ügye: 44-szer szúrt

civishir.hu

2018.12.07. 09:03

Debrecenben a nyírturai gyilkos ügye: 44-szer szúrt
A kép illusztráció

A börtönőrnek is nekiment.

Hirdetés

Hirdetés

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2017 áprilisában, késő este egy nyírturai idős asszony házának bejárati ajtaján lévő üveget betörte, s a belülről kulccsal bezárt ajtót kinyitotta. Az egyedül élő 84 éves sértett a zajt hallva magához vette a mobiltelefonját, hogy segítséget hívjon, a vádlott azonban ezt megakadályozta. Egy széklábbal többször megütötte a nőt, aki a hálószobába menekült. A vádlott követte, és a széklábbal folyamatosan ütlegelte a fejét és mellkasát, majd felvett egy kést, és többször megszúrta a nő nyakát, mellkasát és végtagjait.

A bántalmazás során a sértett 44 rendbeli szúrt sérülést szenvedett el, melynek következtében a helyszínen meghalt.

Miután a vádlott észlelte, hogy a sértett nem mozdul, a lakásban értékek után kutatni kezdett, majd egy vadásztőrt és 1 000 forint készpénzt magához véve elhagyta a házat. Ezután rövid időn belül elfogták és előzetes letartóztatásba helyezték. Néhány nappal később a börtönben rátámadt az egyik börtönőrre, mert nem akart abban a zárkában maradni, ahol elhelyezték. Első nyilvános ülés.

Az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék idén júniusban R.R. vádlottat mint többszörös visszaesőt, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette, kifosztás bűntette, magánlaksértés vétsége és hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt

életfogytig tartó fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A Debreceni Ítélőtáblán december 11-én másodfokon kezdődik a büntetőügy.

Nyírtura

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.