Hirdetés

14 év után verte volna el a port adósán

civishir.hu

2018.12.27. 09:15

14 év után verte volna el a port adósán

Önbíráskodás miatt emeltek vádat Debrecenben.

Hirdetés

Hirdetés

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki elévült tartozásának behajtása céljából életveszélyesen megfenyegette a sértettet és családját.

A vádlott még 2003-ban adott kölcsön összesen mintegy 700 ezer forintot a sértettnek, aki a tartozását csak részben fizette vissza. Az adós ellen büntetőeljárást indult, majd jogerős elítélésére is sor került.

Miután az adós büntetését letöltötte, a vádlott 2016 januárja és 2017. október 10. között rendszeresen megjelent a férfi házánál, és követelte a pénzét, azonban a sértett nem fizetett.

A vádlott 2017 szeptemberében és októberében több alkalommal elment a sértett lakására, becsengetett. A sértett és édesanyja kimentek a házból az udvarra, ekkor a vádlott követelte a pénz visszaadását, majd hangosan szidalmazta és megöléssel fenyegette őket. A fenyegetések a sértettben komoly félelmet keltettek, ezért értesítette a rendőrséget.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlott ellen folytatólagosan elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. Vádiratában börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabására tett indítványt.
Önbíráskodástartozás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.