Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Román-magyar erővel kezdődik építkezés Borson és Szoboszlón

| 2018. 11. 12. | 14:51:00
A biztonságérzet növelése a cél.
Román-magyar erővel kezdődik építkezés Borson és Szoboszlón
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ismertették Hajdú-Bihar és Bihor megye kockázati tényezőit, valamint bemutatták a várható beruházásokat a nyitókonferencián, amit a sikeres Európai Unió Interreg V-A Románia-Magyarország Program pályázata alkalmából rendeztek a Kölcsey Központban. A rendezvényt Kovács Ferenc tűzoltó dandártábornok, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, valamint Pajna Zoltán a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat közgyűlésének elnöke nyitotta meg.

Az elnök köszöntőjében elmondta, hogy Bihor és Hajdú-Bihar megye úgy van egymással, mint a jó családban a testvérek, ahol tapasztalataikkal segítik egymást. Az interregionális együttműködés keretében nyolc szomszédos megye részére biztosított a lehetőség, hogy fejlesszék az állampolgárok biztonságérzetének növelését.

Szabó Imre tűzoltó alezredes, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, polgári védelmi főfelügyelője előadásában elemezte a megyét veszélyeztető kockázatokat, mint például a veszélyes üzemeket, kritikus infrastruktúrát, valamint a megye folyóit is, az árvíz és belvíz védelme miatt. Öt év statisztikáját vette alapul, ami megmutatta, hogy a mostani szélsőséges időjárás hogyan növelte a beavatkozások számát. A szabadtéri tüzek is jelentősen növekedtek az elmúlt időszakban, de a közlekedési balesetek is megduplázódtak az elmúlt öt évben.

Ciprian Barna projektmenedzser kifejtette, hogy a pályázat benyújtásának a célja az volt, hogy a hiányosságokat, köztük a kapacitáshiányt, a közös stratégia hiányát és a képzőközpontok hiányát pótolni tudják a határ mindkét oldalán. 

A pályázat lehetőséget ad arra, hogy Bors községben oktatóközpont épüljön, illetve a Bihor megye három speciális tűzszimulációs konténerrel bővüljön. Hajdúszoboszlón a katasztrófavédelmi raktár és kiképzőbázis területén egy 30 férőhelyes szállást építenek, modern oktatóépülettel. A hajdúszoboszlói romváros továbbra is lehetőséget ad arra, hogy a két megye tűzoltói közös gyakorlat keretén belül összehangolt munkára készüljenek fel.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Komádi továbbra is várja a befektetőket, a munkahelyteremtőket
Egy minden igényt kielégítő közösségi térrel is gyarapszik a kisváros.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.