Hirdetés

Hirdetés

Őrült sok pénzt kap Debrecen a kormánytól - megírta a Magyar Közlöny

portfolio.hu

2018.11.25. 13:16

Őrült sok pénzt kap Debrecen a kormánytól - megírta a Magyar Közlöny
Itt, Kismacsnál épül ki az Észak-Nyugati Gazdasági Övezet (Fotó: mti)

A BMW-hez köthető projektek 147 milliárddal dobták meg a közlekedés-fejlesztési programot is.

Hirdetés

Hirdetés

Közúti, vasúti és közműfejlesztési projektek tömegéről döntött a debreceni BMW-gyár, pontosabban az annak helyet adó Észak-Nyugati Gazdasági Övezet kialakítása érdekében friss határozatában a kormány, amelyek összértéke 126 milliárd forint - derül ki a Magyar Közlönyből, szúrta ki a portfolio.hu.

Ez akkora nagyságrendű csomag, hogy miatta aktualizálni kellett a 2022-ig szóló teljes országos közlekedés-fejlesztési programot is,

amelynek keretösszege döntően a debreceni projektek miatt 147 milliárddal 2611 milliárd forintra ugrott.

A kormány 1592/2018. (XI. 22.) határozata "a debreceni Észak-Nyugati Gazdasági Övezet kialakításával összefüggő közúti, vasúti és közmű infrastruktúra fejlesztések megvalósításáról, valamint a fejlesztésekkel összefüggő kormányhatározatok módosításáról" és ebből kiderült, hogy melyek azok a közúti, vasúti és közműfejlesztési projektek, amelyek finanszírozását jóváhagyta a következő évekre a kormány és konkrét nagyságrendek és ütemezés is benne van a jogszabályban.

Így tehát a közúti fejlesztésekre összesen 44 milliárd, vasúti projektekre közel 72 milliárd, közműfejlesztésekre pedig további 10 milliárd forintnyi forrást lehet fordítani.

 

BMWfejlesztéskormány

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.