Hirdetés

Megnéztük a NAGYkaLANDot

civishir.hu

2018.11.07. 20:00

Megnéztük a NAGYkaLANDot
Fotók: NAGYkaLAND és Cívishír

Kelet-Magyarország, ezáltal Debrecen legnagyobb játszóházában a tér az úr.

Hirdetés

Hirdetés

A mai napig sokak számára úri hóbortnak tűnhet pénzt adni azért, hogy a gyerek játsszon. Hiszen lehet azt a kertben is meg a nagymamánál, esetleg az óvoda udvarán, blabla. Csak mi van akkor, ha se kert, se nagymama? Az óvodában meg éppen november van, és a nyálkás-párás időjárás, a szakadó eső miatt hosszú napok telnek el anélkül, hogy a „növendékek” az udvarra menjenek. És hát jó-e a levegő…? Meg még megannyi kérdés.

A játszóházakat nyilván nem a mindennapi szellőzés, hintázás és a szabadban való – a mindenféle fejlődés szempontjából oly fontos – önfeledt rohangálás helyett találták ki. A játszóház lehetőség. Méghozzá remek! Főleg, ha felszereltségével és filozófiájával a gyerekek tartalmas, és nem mellékesen értelmes szórakozását szolgálja, ami egyértelműen a nagymozgásos tevékenységekre épül.

A közelmúltban nyitott NAGYkaLAND játszóház, bár nem a belvárosban van, könnyen megközelíthető, bent pedig a megszokotthoz képest – a méretek okán – teljesen újszerű élmény fogad. Bár hatalmas a tér, teljesen átlátható, így a gyereket nem lehet szem elől téveszteni, ami azért nem hátrány, főként, ha egynél többel érkezünk. A játékok előtt nincs sorban állás, így a jobbára türelmetlenségből adódó konfliktusok sem vertek gyökeret a Leiningen utcán. S a tágasságról még egy gondolat: mindamellett, hogy a kísérő úgy érezheti, végre kap levegőt az izzadt testek, ragadó pólók között, a játék ezúttal nem folyik össze a születésnapi zsúrokkal – az ünneplőket elszeparálják a játéktértől, majd a tortázás után találkoznak csak újra a vendégek a porondon.

A játékelemek sokfélesége a különböző életkorú és bátorsági fokozattal rendelkező gyerekeket egyaránt szolgálja, ahogy a legkisebbek is jól érezhetik magukat a nekik fenntartott részen – mini csúszdával, labdamedencével, babakonyhával és mini járművekkel. Bár a háromszintes labirintus, a póktorony és a mászóvulkán önmagában is kihívás, a fő attrakció (egyelőre) mégiscsak a trambulinpark – aki a szabályokat betartva ugrál, olyan élményben lesz része, garantáltan nem akar majd kijönni (sötét zokni ajánlott!).

A napijegyért külön elismerés: a kisebbek hazamehetnek aludni, a nagyobbak ebédelni (bár étkezési lehetőség helyben is van), egyéb programra, a szülők vásárolni – utána vissza lehet térni. És miért ne? NAGYkaLAND ez kifulladásig.

- BCSH -

Nagykaland

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.