Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megnéztük a NAGYkaLANDot

| 2018. 11. 07. | 21:00:00
Kelet-Magyarország, ezáltal Debrecen legnagyobb játszóházában a tér az úr.
Megnéztük a NAGYkaLANDot
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A mai napig sokak számára úri hóbortnak tűnhet pénzt adni azért, hogy a gyerek játsszon. Hiszen lehet azt a kertben is meg a nagymamánál, esetleg az óvoda udvarán, blabla. Csak mi van akkor, ha se kert, se nagymama? Az óvodában meg éppen november van, és a nyálkás-párás időjárás, a szakadó eső miatt hosszú napok telnek el anélkül, hogy a „növendékek” az udvarra menjenek. És hát jó-e a levegő…? Meg még megannyi kérdés.

A játszóházakat nyilván nem a mindennapi szellőzés, hintázás és a szabadban való – a mindenféle fejlődés szempontjából oly fontos – önfeledt rohangálás helyett találták ki. A játszóház lehetőség. Méghozzá remek! Főleg, ha felszereltségével és filozófiájával a gyerekek tartalmas, és nem mellékesen értelmes szórakozását szolgálja, ami egyértelműen a nagymozgásos tevékenységekre épül.

A közelmúltban nyitott NAGYkaLAND játszóház, bár nem a belvárosban van, könnyen megközelíthető, bent pedig a megszokotthoz képest – a méretek okán – teljesen újszerű élmény fogad. Bár hatalmas a tér, teljesen átlátható, így a gyereket nem lehet szem elől téveszteni, ami azért nem hátrány, főként, ha egynél többel érkezünk. A játékok előtt nincs sorban állás, így a jobbára türelmetlenségből adódó konfliktusok sem vertek gyökeret a Leiningen utcán. S a tágasságról még egy gondolat: mindamellett, hogy a kísérő úgy érezheti, végre kap levegőt az izzadt testek, ragadó pólók között, a játék ezúttal nem folyik össze a születésnapi zsúrokkal – az ünneplőket elszeparálják a játéktértől, majd a tortázás után találkoznak csak újra a vendégek a porondon.

A játékelemek sokfélesége a különböző életkorú és bátorsági fokozattal rendelkező gyerekeket egyaránt szolgálja, ahogy a legkisebbek is jól érezhetik magukat a nekik fenntartott részen – mini csúszdával, labdamedencével, babakonyhával és mini járművekkel. Bár a háromszintes labirintus, a póktorony és a mászóvulkán önmagában is kihívás, a fő attrakció (egyelőre) mégiscsak a trambulinpark – aki a szabályokat betartva ugrál, olyan élményben lesz része, garantáltan nem akar majd kijönni (sötét zokni ajánlott!).

A napijegyért külön elismerés: a kisebbek hazamehetnek aludni, a nagyobbak ebédelni (bár étkezési lehetőség helyben is van), egyéb programra, a szülők vásárolni – utána vissza lehet térni. És miért ne? NAGYkaLAND ez kifulladásig.

- BCSH -

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Komádi továbbra is várja a befektetőket, a munkahelyteremtőket
Egy minden igényt kielégítő közösségi térrel is gyarapszik a kisváros.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.