Hirdetés

Hirdetés

Idős, beteg asszonyt lakoltattak ki Hajdúdorogon

atv.hu

2018.11.09. 08:08

Idős, beteg asszonyt lakoltattak ki Hajdúdorogon
A kép illusztráció (MTI Fotó: Varga György)

Az önkormányzat segít a fedél nélkül maradt anyának és fiának.

Hirdetés

Hirdetés

A hajdúdorogi önkormányzat segít annak a férfinak és idős édesanyjának, akiket egy hiteltartozás miatt lakoltattak ki - számolt be az atv.hu. Az asszony mozgásképtelen, a végrehajtókkal együtt így mentő is érkezett. A család állítja, eddig nem is tudtak az ügyről.

A házban az édesanyjával élő férfi azt mondta, hogy ő csak pár napja tudta meg, hogy baj van. A végrehajtó azt állította, hogy egy hét éve húzódó ügy vége lett ez a végrehajtás.

A férfi állítja, hogy azt sem tudta, hogy a házra hitelt vett fel a testvére, aki évekkel ezelőtt elköltözött a Dunántúlra.

A város polgármestere azt mondta: próbáltak egyezkedni a bankkal, a végrehajtóval, de nem sikerült megoldást találni.

„Az önkormányzat, hogy ne az utcára kerüljön az ember, mert mi nem hagyunk senkit sem az út szélén, míg mások az árokba is belerúgják az állampolgárokat, mi azonnal intézkedtünk és egy szükséglakást biztosítunk a család részére”

– mondta Csige Tamás, polgármester.

A család egy plusz egy évre kapta meg a lakást és közben az önkormányzat próbálja megvásárolni a házukat, amit utána bérelhetnek.

A család holmijának egy részét traktorra pakolták és elvitték. Az idős, beteg asszonyért mentő jött. Ő pár napra kórházba kerül, majd onnan mehet a bérelt lakásba, ahol a fia ápolja majd tovább.
Hajdúdorogkilakoltatás

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.