Hirdetés

Az MSZP-s nők versenyre gyúrtak Debrecenben

2018.11.28. 16:31

Az MSZP-s nők versenyre gyúrtak Debrecenben
(Fotók: MSZP)

A férfiak nem vállalták a küzdelmet.

Hirdetés

Hirdetés

Az MSZP Hajdú-Bihar megyei nőtagozata hagyományteremtő szándékkal rendezte meg szerdán a csigacsináló versenyt Debrecenben. A Vásáry Négyes Klubban a megye településeiről 15, négyfős csapat vett részt a megmérettetésen.

A verseny kiírása szerint férfiak nevezését is várták a szervezők, de az erősebb nem képviselői nem vállalták, hogy az ügyes kezű hölgyekkel versenybe szálljanak. A szurkolók között ott voltak, s lelkesen nézték, milyen fürge ujjal dolgoznak a hölgyek

- írta beszámolójában Juhászné Lévai Katalin, a nőtagozat elnöke.

A csapatok 40 dkg lisztből és 4 tojásból gyúrt  tésztát előkészítve hoztak magukkal, gépi eszközöket nem vehettek igénybe a csiga készítéséhez. A versenyen egy óra állt mindenki rendelkezésre, ez idő alatt kellett feldogozni az asszonyoknak a magukkal hozott alapanyagot.

Nótaéneklés közben gyorsan eltelt az egy óra, mindenki feszült izgalommal várta, az ítészek döntését. Nem lehetett könnyű dolga a zsűrinek, hiszen mind a 60 hölgy nagyon ügyesen tevékenykedett. De mint minden versenyen, itt is eredményt kellett hirdetni. Az értékelés során figyelembe vették a feldolgozás gyorsaságát, a tészta színét, formáját. 

A csigakészítő verseny győztese a Berettyóújfalui Nők a XXI. században Egyesület asszonyai lettek. Az első helyezett csapat tagjai: Barta Gyuláné, Fónyad Pálné, Karácsony Sándorn és Márki Gyuláné voltak. Meghatottan vették át a díjat, s fogadták társaik vastapsát. Második helyen a Bagaméri Nőszövetség csapata végzett, a harmadik helyezett pedig a Sárándi Nőtagozat hölgyei lettek. Különdíjat kapott a váncsodi Fakanál Csoport. 

A 15 csapat által elkészített csigatésztát a szervezők az egyik debreceni anyaotthon számára ajánlották fel. A rendezvény zárásaként a nőtagozat mindenkit meghívott egy finom húslevespartira.

 

versenyMSZP

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.