Hirdetés

Az elsős lányok álma: buli van Debrecenben!

unideb.hu

2018.11.28. 15:08

Az elsős lányok álma: buli van Debrecenben!
(Fotók: unideb.hu)

1912 óta így szokás az egyetemen.

Hirdetés

Hirdetés

Javában tart a báli szezon a Debreceni Egyetemen. A Hallgatói Önkormányzat közreműködésével valamennyi, mind a 14 kar több mint 8500 elsőévesének félévét zárja a különleges hangulatú, hagyományos gólyabál. A báli sorozat az első decemberi hétvégéig tart.

Mint az egyetemi események többsége, a bálok is több évtizedes múltra tekintenek vissza. A kötetlen, ugyanakkor mégis elegáns estek már az intézmény 1912-es indulásától a hallgatók életének kiemelt eseményei voltak. A korabeli fényképes dokumentumok tanúbizonysága szerint az akkori diákok is örömmel vettek részt az egyetem hallgatói életének rendezvényein, amelyek közül akkor is kiemelkedtek a táncos mulatságok.

A 2018-as év báli szezonját az Állam és Jogtudományi Kar Hallgatói bálja nyitotta november 10-én a Lovarda Kulturális és Konferencia Központban. Egy héttel később, november 17-én a medikusok rendeztek bálkirálynő- és bálkirályválasztással „megkoronázott” estet. A sorozat Hajdúböszörményben, a Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar Hallgatói Önkormányzat által rendezett bállal folytatódott, most hétvégén pedig – november 30-án – Nyíregyházán, az Egészségügyi Kar folytatja a sort.

December első napján a Debreceni Egyetem Főépületében a Gazdaságtudományi, a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási-, valamint a Műszaki Kar Hallgatói Önkormányzata rendez közös gólyabált.

A szezont a Bölcsészettudományi-, az Informatikai-, a Természettudományi és Technológiai, valamint a Zeneművészeti Kar közös gólyabálja zárja december 7-én, amelyet évek óta a DEHÖK is saját báljának tekint.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.