Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

10 pillanat a 10 éves Cívishír életéből

| 2018. 11. 14. | 10:13:00
Két lagzi, bőséges gyermekáldás, szülinapok, főzések, bulik, viták és könnyek. Na meg egy csomó munka.
10 pillanat a 10 éves Cívishír életéből
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

2008 óta lefolyt egy kis Tisza-víz: ennyi idő alatt volt megannyi megkapó és – igaz, ami igaz – gyalázatos pillanatunk is. Lelkesedtünk, meg- és közben egymásnak feszültünk, néha meg csak fohászkodtunk. Annyi minden történt; jó is, rossz is – amilyen az élet. Minden pillanatot őrzünk. Közülük azonban mindenképp kiemelkedik a következő tíz.

1. A legvagányabb pillanat: Tíz év alatt sokan jelezték írásban, hogy szeretnének a Cívishírnél dolgozni. Mindig kihívás ezeket az önéletrajzokat olvasni. Kell hozzá egy kis türelem, optimizmus, hideg fej és némi humorérzék. A legvagányabb jelölt az a hölgy volt, aki a szakmai tapasztalataihoz odaírta, hogy részt vett a Karcagi Birkafőző Fesztiválon. Köszönjük.

2. A legfelemelőbb pillanat: Dóra, Csenge, Rozi, Panna, Olivér, Ádám, még egy Ádám – tíz év alatt hét újszülöttet köszöntöttünk, és bár nem mindegyikük szülei dolgoztak folyamatosan a Cívishírnél, így is nagyon örülünk nekik. Két „szerkesztőségi” baba jelenleg is úton van, egyikük szinte már a kertek alatt, a másik pedig áprilisban kopogtat. Nőjetek nagyra!

3. A leglesújtóbb pillanat: 2016. február 29-én pár perccel azt követően, hogy megérkeztek szerkesztőségünkbe a 4-es számú főúton, Újfehértó határában történt, tragédiával végződő hármas karambol fotói, kiderült, hogy kolléganőnk édesapja az áldozat.

4. A legdicsőségesebb pillanat: 2011. február 18-án a Debreceni Ítélőtábla jogerős végzésével helybenhagyta az első fokú ítéletet, azaz elutasította Hajdú Péter keresetét, amiben 5 millió forint nem vagyoni kártérítésre perelte a Cívishír kiadóját Tóth Csaba Zsolt jegyzete miatt, ami élesen bírálta Hajdú Frizbi című műsorának minőségét. A tévést kötelezte a bíróság az első- és másodfok perköltségének, valamint az állam felé az 5 millió forint illetékének (mindösszesen 768 ezer 750 forint) megfizetésére.

5. A legfinomabb pillanat: Az elmúlt években kétszer vettünk részt a főtéren rendezett Debreceni Pulykanapokon, 2009-ben a civispulyka.hu(s)-sal, 2017-ben a túrógombóccal tálalt pulykaraguval – mindkét alkalommal helyi sztárséf erősítette csapatunkat. Egy különdíjat hozhattunk haza.

6. A legnagyobb csalódás pillanata: Legyen akár értékesítő, akár újságíró, a pályakezdőkről – leszámítva a kezdetek kezdetének (2008/2009) lelkes csapatát – nagyon nehéz lenne jót írni képességek, motiváltság, célok és elhivatottság tekintetében is, így hát inkább nem írunk semmit.

7. A legmelósabb pillanat: Mióta a lapkiadás mellett rendezvényszervezésre adtuk a fejünket, a Debreceni Állásbörze egész napját követően évek óta ledarált, fájós lábú, munkakedvében megsemmisült, fényében keményen megkopott cívishíres garnitúrát szoktunk vendégül látni az otthonunkban. A vacsorát követően aztán valahogy mégis mindenki felélénkül, és se pohár, se szem sem marad szárazon.

8. A legértelmesebb pillanat: Két nagyszabású adománygyűjtést szerveztünk, egyet 2016 telén a nehéz körülmények között élő hajdúhadházi Gargóczi családnak, akik beteg nagyfiuk mellett még két kitűnő tanuló gyereket nevelnek – a Cívishír olvasói nekik igazi ünnepet küldtek karácsonyra: ágyat, automata mosógépet, ruhát, számítógépet, konyhaszekrényt és megannyi tartós élelmiszert. Ugyanebben az évben a hajdúdorogi Makula családban 9 gyerek váratlanul anya nélkül maradt 2016 nyarán. Ágnes tüdőembóliában halt meg, 38 évesen. A legkisebbje akkor kéthónapos volt. Az egész országból érkeztek hozzájuk csomagok és pénzadományok a Cívishír felhívására. Sorsuk alakulását azóta is nyomon követjük.

9. A legsportosabb pillanat: Miután a Cívishír-Koroknai Autósiskola-IsdaBau futballcsapata megnyerte az idei városi másodosztályú kispályás szabadtéri bajnokságot, a Bajnokok Tornáján is diadalmaskodtak, így 2018. október 22-én ők lettek a Bajnokok Bajnoka. Az óriási kupát a szerkesztőségben féltve őrizzük. Ja, nem. Az örömmámorban úszó sportolók ugyanis ott felejtették kedvenc főtéri vendéglátóhelyükön.

10. A legviccesebb pillanat: Évente kétszer rendezünk összejövetelt a szerkesztőségben: március 14-én, a szabad sajtó napjának előestéjén és karácsony előtt, az év zárásaként. A fiúk helyben főznek, a lányok sütit hoznak, a pálinkát és a sört körömcipőben/ing-nyakkendőben pakoljuk fel az első emeletre. Ehhez a mélyretró hangulathoz a Cívishír állandó segítőinek örökzöldjei nagyban hozzájárulnak: Dögös Robi és a Hip-Hop Boys is megelevenedik a konyhában, de az is elhangzott már a folyosón, hogy fel kellene gyújtani a domboldalt. Tekintve Debrecen földrajzi adottságait, tényleg nagy gondolat.

Bereczki-Csák Helga

[Beillesztett cikk: Ezzel kelünk, ezzel fekszünk – 10 éves a Cívishír]

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Dobrev Klára előre hozott választásról beszélt Debrecenben
Dobrev Klára előre hozott választásról beszélt Debrecenben
A politikus szerint nincs idő várni 2026-ig.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.