Hirdetés

Ütés előtt bele is harapott egy férfi volt főnökébe Miskolcon

civishir.hu

2018.10.11. 18:19

Ütés előtt bele is harapott egy férfi volt főnökébe Miskolcon
A kép illusztráció

Tartozott neki egy kis pénzzel. Debrecenben folytatódik az ügy.

Hirdetés

Hirdetés

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2015 decemberében a vádlott ittasan azzal a céllal ment volt munkaadója miskolci lakására, hogy a még ki nem fizetett 5 ezer forint munkabérét követelje tőle. A vádlott az udvaron egy szekercét vett magához és trágár kifejezéseket kiabálva a teraszon tartózkodó sértett felé indult, miközben megöléssel fenyegette őt. Előbb a teraszon lévő asztalra csapott a szekercével, majd a sértett nyaka irányába sújtott. A sértett azért, hogy kivédje az ütést, bal kezét felemelte, így a vádlott a sértett alkarját találta el. A sértett tovább védekezett, megpróbálta a vádlottól elvenni a szekercét, dulakodtak, ekkor a vádlott megharapta őt.

A sértett segélykiáltását a szomszédja hallotta meg, aki rákiáltott a vádlottra, aki a helyszínről elmenekült, majd azzal értesítette a rendőrséget, hogy őt támadták meg. A bántalmazás következtében a sértett bal csuklójának mozgása beszűkült, mely maradandó fogyatékosságot eredményezett. 

Ítélet első fokon

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2018 májusában F. Cs. vádlottat emberölés bűntettének kísérlete miatt 5 év börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért a vádlott és védője felmentésért illetve enyhítésért fellebbezett.

A Debreceni Ítélőtábla október 15-én tárgyalja a büntetőügyet.
harapásemberölés kísérlete

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.