Hirdetés

Szuper sportcentrum nőtt ki a földből Debrecen kertvárosában

2018.10.04. 15:03

Szuper sportcentrum nőtt ki a földből Debrecen kertvárosában
A tereprendezés zajlik, decembertől a józsaiaké a pálya! (Fotó: polgármesteri hivatal)

Focipálya, futópálya, kondipark, villanyvilágítás. Mi kell még?

Hirdetés

Hirdetés

Új sportcentrum épül Debrecen-Józsán, a Gönczy Pál utcában, ahol már javában zajlanak a munkálatok. A pályák már elkészültek, és hamarosan átadják a kiszolgáló létesítményeket. A józsai fejlesztés a debreceni önkormányzat és a Debreceni Sportcentrum Nonprofit Kft. közös projektjeként valósul meg.

Egyre többen költöznek a városrészbe, ezért indokolttá vált egy sportcentrumot is építeni Józsán

– fogalmazott a helyszínen Balázs Ákos, a városrész önkormányzati képviselője.

A városi közgyűlés 2015 áprilisában döntött arról, hogy az MLSZ pályaépítési program keretein belül két kisméretű műfüves pálya létrehozására pályázik. A sikeres pályázati projekt keretében kialakított pályák 2017. június végére elkészültek. Ezzel egyidejűleg megkezdődött a sportcentrum kiszolgáló épületének tervezése. A létesítmény több mint nettó 80 millió forintból épült meg, a berendezése további nettó 10 millió forint lesz, melynek 30 százalékát a debreceni önkormányzat biztosítja, míg 70 százalékát TAO-s forrásból finanszírozzák.

A területen jelenleg az elektromos hálózat bővítése zajlik, melynek segítségével az esti időszakban villanyfényes pályán sportolhatnak a józsaiak. Előkészítés alatt áll egy 220 méter hosszú, 1,5 méter széles, a műfüves pályákat körülölelő, szegélykővel ellátott természetes talajú futópálya, amely az év végére elkészülhet önkormányzati forrásból.

Ugyancsak ezen a területen alakítanak ki egy kondiparkot. A beruházás a központi közbeszerzési eljárás és az időjárás függvényében ez év végén vagy 2019. elején készül el.   

A sportcentrum a tervek szerint 2018 decemberében készül el, ekkor vehetik majd birtokba a Józsán élők.

A Debreceni Sportcentrum munkatársai egy időbeosztást és pályafoglalást biztosító rendszert alakítanak ki annak érdekében, hogy tervezetten tudják igénybe venni a létesítményt a sportolni vágyók – mondta Becsky András, az üzemeltető Debreceni Sportcentrum NKft ügyvezetője.

Annak érdekében, hogy könnyen megközelíthető legyen a Sportcentrum, a debreceni önkormányzat saját forrásból 200 méter hosszban utat és járdát épít, valamint parkolóhelyeket alakít ki.

Debreceni SportcentrumDebrecen-Józsa

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.