Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Őszi filmszüret a debreceni Apolló moziban

| 2018. 10. 10. | 18:08:00
Sok ingyenes rendezvény lesz.
Őszi filmszüret a debreceni Apolló moziban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Októberben olyan mozis csemegéknek ad otthont a város art filmszínháza, mint például a Szemrevaló fesztivál, az Európa Art Mozik Napja, a Malter Filmfesztivál, a Mozinet Filmnapok. Magyarországon is különleges élőközvetítés, a Royal Opera House új évada is több, különleges produkcióval csábít.

Bódor Edit, a a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője az eseményt beharangozó október 10-i sajtótájékoztatón elmondta, fontosnak tartja felhívni a figyelmet az Apolló mozira, amely szinte minden fesztiválhoz kapcsolódik mozivetítésekkel, beszélgetésekkel. Kiemelte: a nyári szabadtéri mozik majdnem minden előadása telt házas volt.

Az egész évben zajló magas szintű előadásoknak köszönhetően 28 ezerről 80 ezerre nőtt a nézőszám 7 év alatt.

Bódor Edit

A Szemrevaló Filmfesztiválnak köszönhetően újra alkalom nyílik Németország, Ausztria és Svájc legújabb filmjeinek megtekintésére október 10-12. között. Pozitív változás idén, hogy minden film magyar felirattal lesz látható.

Az előadások látogatása ingyenes, regisztráció sincs, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

A Royal Opera House 2018/2019-es évadában 3 új produkciót és 8 népszerű klasszikust felvonultató repertoárjában a világ 40 országában, több mint 1000 filmszínházban közvetítik a Covent Gardenből. Az idei évadban olyan világsztárok előadásában csendülnek fel az ismert dallamok, mint Anna Nyetrebko, Diana Damrau vagy Jonas Kaufmann. 

A moziközvetítések évadát Kenneth MacMillan megrázó pszichológiai balettje, a Mayerling nyitja meg – melynek zenéjét Liszt Ferenc szerezte –, majd egy klasszikus romantikus balett, A bajadér következik. A Royal Ballett legkedveltebb előadása, A diótörő a karácsony hangulatát hozza el a színpadra, de látható lesz MacMillen Rómeó és Júlia című előadása is.

A baletteken kívül a Royal Opera öt előadását is közvetítik a mozikban.

Balogh József

– A mozi a filmes eszközeivel olyan különleges képeket tud mutatni, melyeket a legjobb helyről sem lehet látni a nézőtérről, mert a képi világhoz társul egy hihetetlenül magas művészi meglátás. Aki megnéz egy londoni közvetítést, az a legmagasabb minőséget kapja – tette hozzá Balogh József, a Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny versenyigazgatója.

Az Art Mozik Nemzetközi Szövetsége és az Europa Cinemas harmadik alkalommal rendezi meg az Európai Art Mozi Napot, hogy ezzel hívja fel a figyelmet az európai film sokféleségére és a művészmozik, mint a kulturális és közösségi terek fontosságára. Október 14-én három új európai koprodukció és három magyar alkotás – köztük egy felújított filmklasszikus – köré épülnek a programok. Ezen kívül változatos filmes programokkal, premier előtti vetítésekkel, beszélgetésekkel és további kísérőprogramokkal várják a közönséget.

Jegyek október 1-től kaphatók a mozi érvényben lévő helyárai szerint.

Október 17-én rendezik meg a Malter Filmfesztivált, ami egy debreceni kezdeményezés. Ennek kapcsán rövidfilm pályaművek érkeznek magyar alkotóktól, melyet egy szakmai zsűri rangsorol. 19 rövidfilmet fognak levetíteni, majd a legjobb 3 alkotó pénzdíjasában részesül.

A filmek ingyenesen látogathatóak.

A Mozinet Filmnapok igazi csemegéket kínálnak október 20-23. között, ahol zömében premier előtti filmeket fognak vetíteni, amik csak egy-egy alkalommal lesznek láthatók. Emellett október 25-én a Nyitva című film szereplőivel közönségtalálkozót szerveznek az Apollóban.

Fehér Tamás

Fehér Tamás, az Apolló mozi vezetője kiemelte:

október 31-én, Halloween estéjén fergeteges filmmaratonra készülnek, így harmadjára rendezik A félelem éjszakája elnevezésű eseményt az idei év válogatott horrorfilmjeivel a főszerepben.

– Négy horrorfilmet fogunk egymás után, egész éjszaka vetíteni 30 perces csúsztatással. Ez azt jelenti, hogy 313 horrorrajongó fog fel-alá mászkálni a moziban; igazi horrorfesztivált szervezünk. A filmeket 2200 forintos jegyárak mellett lehet megtekinteni hajnal 4 óráig.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Bezárt a Kerekerdő Élménypark
Bezárt a Kerekerdő Élménypark
Sok debreceni gyerek kedvenc helye volt.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Kiterjesztik a debreceni panelprogramot
Értékes városi ingatlanok eladásáról is döntöttek a képviselők.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Hirdetés