Hirdetés

Őszi filmszüret a debreceni Apolló moziban

civishir.hu

2018.10.10. 16:08

Őszi filmszüret a debreceni Apolló moziban
(Fotók: Fogarasi Renáta/Cívishír)

Sok ingyenes rendezvény lesz.

Hirdetés

Hirdetés

Októberben olyan mozis csemegéknek ad otthont a város art filmszínháza, mint például a Szemrevaló fesztivál, az Európa Art Mozik Napja, a Malter Filmfesztivál, a Mozinet Filmnapok. Magyarországon is különleges élőközvetítés, a Royal Opera House új évada is több, különleges produkcióval csábít.

Bódor Edit, a a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője az eseményt beharangozó október 10-i sajtótájékoztatón elmondta, fontosnak tartja felhívni a figyelmet az Apolló mozira, amely szinte minden fesztiválhoz kapcsolódik mozivetítésekkel, beszélgetésekkel. Kiemelte: a nyári szabadtéri mozik majdnem minden előadása telt házas volt.

Az egész évben zajló magas szintű előadásoknak köszönhetően 28 ezerről 80 ezerre nőtt a nézőszám 7 év alatt.

Bódor Edit

A Szemrevaló Filmfesztiválnak köszönhetően újra alkalom nyílik Németország, Ausztria és Svájc legújabb filmjeinek megtekintésére október 10-12. között. Pozitív változás idén, hogy minden film magyar felirattal lesz látható.

Az előadások látogatása ingyenes, regisztráció sincs, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

A Royal Opera House 2018/2019-es évadában 3 új produkciót és 8 népszerű klasszikust felvonultató repertoárjában a világ 40 országában, több mint 1000 filmszínházban közvetítik a Covent Gardenből. Az idei évadban olyan világsztárok előadásában csendülnek fel az ismert dallamok, mint Anna Nyetrebko, Diana Damrau vagy Jonas Kaufmann. 

A moziközvetítések évadát Kenneth MacMillan megrázó pszichológiai balettje, a Mayerling nyitja meg – melynek zenéjét Liszt Ferenc szerezte –, majd egy klasszikus romantikus balett, A bajadér következik. A Royal Ballett legkedveltebb előadása, A diótörő a karácsony hangulatát hozza el a színpadra, de látható lesz MacMillen Rómeó és Júlia című előadása is.

A baletteken kívül a Royal Opera öt előadását is közvetítik a mozikban.

Balogh József

– A mozi a filmes eszközeivel olyan különleges képeket tud mutatni, melyeket a legjobb helyről sem lehet látni a nézőtérről, mert a képi világhoz társul egy hihetetlenül magas művészi meglátás. Aki megnéz egy londoni közvetítést, az a legmagasabb minőséget kapja – tette hozzá Balogh József, a Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny versenyigazgatója.

Az Art Mozik Nemzetközi Szövetsége és az Europa Cinemas harmadik alkalommal rendezi meg az Európai Art Mozi Napot, hogy ezzel hívja fel a figyelmet az európai film sokféleségére és a művészmozik, mint a kulturális és közösségi terek fontosságára. Október 14-én három új európai koprodukció és három magyar alkotás – köztük egy felújított filmklasszikus – köré épülnek a programok. Ezen kívül változatos filmes programokkal, premier előtti vetítésekkel, beszélgetésekkel és további kísérőprogramokkal várják a közönséget.

Jegyek október 1-től kaphatók a mozi érvényben lévő helyárai szerint.

Október 17-én rendezik meg a Malter Filmfesztivált, ami egy debreceni kezdeményezés. Ennek kapcsán rövidfilm pályaművek érkeznek magyar alkotóktól, melyet egy szakmai zsűri rangsorol. 19 rövidfilmet fognak levetíteni, majd a legjobb 3 alkotó pénzdíjasában részesül.

A filmek ingyenesen látogathatóak.

A Mozinet Filmnapok igazi csemegéket kínálnak október 20-23. között, ahol zömében premier előtti filmeket fognak vetíteni, amik csak egy-egy alkalommal lesznek láthatók. Emellett október 25-én a Nyitva című film szereplőivel közönségtalálkozót szerveznek az Apollóban.

Fehér Tamás

Fehér Tamás, az Apolló mozi vezetője kiemelte:

október 31-én, Halloween estéjén fergeteges filmmaratonra készülnek, így harmadjára rendezik A félelem éjszakája elnevezésű eseményt az idei év válogatott horrorfilmjeivel a főszerepben.

– Négy horrorfilmet fogunk egymás után, egész éjszaka vetíteni 30 perces csúsztatással. Ez azt jelenti, hogy 313 horrorrajongó fog fel-alá mászkálni a moziban; igazi horrorfesztivált szervezünk. A filmeket 2200 forintos jegyárak mellett lehet megtekinteni hajnal 4 óráig.

Fontos, hogy a filméjszakák ideje alatt biztonsági szolgálat végzi a beléptetést. Mivel a mozi egész területén tilos alkoholt fogyasztani, a kiemelt kockázat miatt a biztonságiak át fogják nézni a vendégek táskáit.
DebrecenfilmfesztiválApollo mozi

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.