Hirdetés

Ők az ország leggyorsabb tűzoltói!

2018.10.11. 16:45

Ők az ország leggyorsabb tűzoltói!
A püspökladányi bajnokcsapat (Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

Már negyedik éve bajnokok a püspökladányiak.

Hirdetés

Hirdetés

Végig sprintelték az idei évet is a püspökladányi hivatásos tűzoltók, az országos kismotorfecskendő-szerelési bajnokság megannyi állomásán. Tavalyi ígéretükhöz híven pontvesztés nélkül, azaz a maximálisan elérhető száz ponttal, illetve

az év legjobb időeredményével negyvenegy csapatból ismét, immáron negyedik alkalommal bajnokok lettek.

A nyolc állomásos bajnokság minden évben áprilisban indul és október elejével zárul. Gyűjtötték a pontok, faragták a másodperceket, hogy októberben magasba emelhessék a győztesnek járó serleget.

A püspökladányi tűzoltók szeretnek nyerni. Öszeszokott bajtársak, akik szavak nélkül is megértik egymást, és nagyon gyorsan futnak

- mondta el Kiss Lajos alezredes, a Püspökladányi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője, aki maga is sportcipőt húz, ha nincs meg a hétfős létszám. Nehéz sokszor megoldani az utazást, mert sok apróság várja otthon a tűzoltókat, de gyakran utazik a család is a versenyekre.

A püspökladányi bajnokok idén is többször szerelték össze 28 másodperc alatt a tápláló, szívó oldalt, a motorhoz a tömlőt, majd azt a vizes tartályba. Ezzel párhuzamosan a motor másik végéhez a tömlőket, osztót, két sugárcsövet, mind ezt száz méteres távon. A végén pedig egy pontos célzással oltották ki a céltábla piros lángját.

A csapat tagjai:
Kiss Imre
 főtörzsőrmester
Szabó Balázs főtörzsőrmester
Kárai Csaba főtörzsőrmester
Rácz Lajos főtörzsőrmester
Dobray Norbert főtörzsőrmester
Fegyverneki Máté főtörzsőrmester
Fegyverneki Balázs törzsőrmester
Bene Márk őrmester
Püspökladánytűzoltó

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.