Hirdetés

Miniszteri elismerésben részesült Hajdúnánás

civishir.hu

2018.10.10. 09:45

Miniszteri elismerésben részesült Hajdúnánás
(Fotók: Szólláth Tibor Facebook-oldala)

A város Idősbarát Önkormányzat Díjat kapott.

Hirdetés

Hirdetés

Az Idősek Világnapja alkalmából az Emberi Erőforrások Minisztériuma hagyományosan megemlékezett a szépkorú polgárokról, kitüntetésben részesítette az őket gondozó intézmények vezetőit, valamint elismerte azoknak az önkormányzatoknak a munkáját, amelyek kiemelkedő figyelmet fordítanak erre a korosztályra.

Hajdúnánás Idősbarát Önkormányzat Díjban részesült, amelyet Szólláth Tibor polgármester Kásler Miklós minisztertől vehetett át.

A díjátadón Kásler Miklós kiemelte, a nemzet jövőjét a fiatalok, a következő generációk jelentik, de „a jövő az idők méhében fogant meg”. Hozzátette, a fiatalokat fel kell készíteni a jövőre, és ebben az idősek pótolhatatlanok. Megköszönte az időseknek, hogy egész életüket a nemzet fenntartására tették fel, példát mutattak kitartásból, szorgalomból, szeretetből tiszteletből, alázatból és tovább örökítik a nemzeti identitást.

Novák Katalin, az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára köszöntőjében elmondta, az eseményen azokat díjazzák, akik nem csak azt a minimumot teszik meg, amit elvárnak tőlük, hanem azon túl is teljesítenek. A családbarát ország számára azt jelenti, hogy több generáció tud együtt élni békében, biztonságban és egymást segítve. Kitért arra is, a nyugdíjasok és a nyugdíjszerű ellátásra jogosultak idén ismét nyugdíjprémiumot kapnak, amelynek összege akár 18 ezer forint is lehet.

A prémiumot azért adják, mert szeretnék, ha a gazdaság javuló teljesítményéből a nyugdíjasok, nyugdíjszerű ellátásra jogosultak is minél többet éreznének.

Az ünnepség az Idősbarát Önkormányzat Díjak átadásával zárult, melyet 15 éve nyerhet el minden olyan pályázó önkormányzat, amely sokat tesz a szépkorúakért, a törvényben előírtaknál több figyelmet fordít az idősekre.

Hajdúnánás a „Segítő Kezek-kel az idősekért” Helyi Szakmai Program keretében olyan segítségeket nyújt többek között, mint a mobilizálás (séta, torna), a háztartás vitelében nyújtott segítség, családi és társas kapcsolatok működtetésének segítése, egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés segítése.

Többlet feladatok között szerepel Emlékezet Fala, Hazaváró Ünnepség, Nagymamáink receptjeiből (receptes kötetek), A Tiszta Környezet – Jó Közérzet környezetszépítő verseny, Legszebb konyhakertek program, vagy éppen a Nyugdíjas Köztisztviselők Találkozója.
HajdúnánásIdősbarát Önkormányzati Díj

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.