Hirdetés

Másfélszer többe kerül a tervezettnél, de épül a hajdúdorogi körforgalom

Cívishír

2018.10.31. 10:17

Másfélszer többe kerül a tervezettnél, de épül a hajdúdorogi körforgalom
Elkezdődött a beruházás előkészítése Hajdúdorogon (Fotó: Miska Andrea)

Aláírásgyűjtés is zajlott a balesetveszélyes kereszteződés átépítése érdekében.

Hirdetés

Hirdetés

Már zajlanak a Hajdúdorog központjában nettó 213 millió forintos költséggel megépítendő körforgalom kialakításának előkészítő munkálatai. A Böszörményi út, Nánási út, Tokaji út, Fehértói út kereszteződésében számos személysérülés közlekedési baleset történt az elmúlt években (nem egy halálos), ezért aláírásgyűjtés is zajlott az átépítés érdekében.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásban megvalósuló körforgalomnak az eredeti tervek szerint már kész kellene lennie, a csúszás oka az volt, hogy alábecsülték a projekt költségét, illetve megnövekedtek az építőipari árak. Korábban ugyanis nettó 141 millió forintra tervezték a költségeket. 

2018. szeptember végére viszont már sikerült tető alá hozni a kivitelezésről szóló vállalkozói szerződést, a nyertes a „KE-VÍZ 21” Építőipari Zrt. vezetésével a ZEMPLÉNKŐ Kelet-magyarországi Építőipari és Bányászati Kft. és az EuroAszfalt Kft. hármasa lett. A körforgalmat jövő augusztusban adnák át.

RaL

Frissítés: Csige Tamás (MSZP), Hajdúdorog polgármestere a hír kiegészítéseként elmondta: a város végeztette el a körforgalom terveztetését körülbelül 6 millió forintért. – Nagyon sok közlekedési baleset történt ebben a csomópontban, ennek is köszönhető, hogy 3 ezer aláírást sikerült összegyűjteni a beruházás sürgetése érdekében. A tervek szerint a közműkiváltások még idén lezajlanak , s az is elképzelhető, hogy a nyár közepére már használható lesz a körforgalom – hangsúlyozta. Azt sem rejtette véka alá, hogy sokat köszönhetnek Tasó László (Fidesz–KDNP) országgyűlési képviselőnek, aki még közlekedéspolitikai államtitkárként szorgalmazta a beruházást.

közlekedésHajdúdorogkörforgalom

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.