Hirdetés

Elindul az éjszakai közlekedés Debrecenben

civishir.hu

2018.10.11. 11:38

Elindul az éjszakai közlekedés Debrecenben

Annyiba kerül a jegy, mint nappal.

Hirdetés

Hirdetés

Két tesztidőszak és a tapasztalatok értékelése után a DKV Zrt. úgy döntött, november 1-től elindítja Debrecenben az éjszakai közlekedést, amit eddig csak nyári nagyrendezvények alkalmával vehetett igénybe az utazóközönség – erről Barcsa Lajos alpolgármester, Nagy Attila, a helyi közlekedési vállalat vezérigazgatója és Jónás Zoltán, a Debreceni Regionális Közlekedési Egyesület (DERKE) elnöke tartott közös sajtótájékoztatót a Nagyállomás előtt október 11-én.

Az alpolgármester a DKV-t méltató szavakkal kezdte: elmondta, a helyi tömegközelkedésben az utóbbi időben a színvonalat emelő szolgáltatásokat vezettek be. Egyebek mellett a villamosokon kiépített wifit, a jegyautomatákat és az elektronikus jegyrendszert említette. Ebbe a sorba illeszkedik a plusz költséget se a DKV-nak, se a városnak nem jelentő éjszakai járatindítás, ugyanis

az öt érintett viszonylaton üzemi menetek és garázsmenetek járnak majd éjszakai járatként.

Nagy Attila kitért rá, a nyári szünetben és az iskolai időszak elején végzett tesztidőszak legfőbb tanulsága, hogy mérsékelten, de van igény a városban az éjszakai közlekedésre – a járatokat pedig javarészt fiatalok veszik igénybe.

Barcsa Lajos hozzáfűzte, 2014 óta tart a párbeszéd a DERKÉ-vel, akik leginkább szorgalmazták, hogy lehetőség legyen az éjjeli utazásra is.

Éjszakai járatok

91Y: Sámsoni út, forduló - Acsádi út - Veres Péter utca - Mátyás király utca - Kincseshegy utca - Hétvezér utca - Diószegi út - Hajnal utca - Víztorony utca - Árpád tér - Csapó utca - Burgundia utca - Kossuth utca - Piac utca - Nagyállomás - Szoboszlói út - Derék utca - Kishegyesi út - Pósa utca.
91A: Pósa utca - Kishegyesi út - Derék utca - István út - Szoboszlói út - Erzsébet utca - Nagyállomás.
91Y: Nagyállomás - Homokkerti felüljáró - Szabó Kálmán utca - Gizella utca - Diószegi út - Lahner utca - Létai út - Vámospércsi út - Veres Péter utca - Sámsoni út - Huszár Gál utca - Ótemető utca - Víztorony utca - Arad utca - Hajnal utca - Wesselényi utca - Petőfi tér - Erzsébet utca - Szoboszlói út - István út - Derék utca - Kishegyesi út - Pósa utca.

Az éjszakai járatokon felül a 46E vonalon a Nagyállomás és az ITK Zrt. között egy-egy, valamint a 15-ös vonalán 15G jelzéssel Doberdó utca és az ITK Zrt. között két-két reggeli és éjszakai garázsmeneti járat közlekedik majd menetrend szerint.

Évente 100 millió utazást bonyolít a debreceni tömegközlekedés, ami napi 275 ezer utazást jelent.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.