Hirdetés

Debrecenben az a hely is családbarát, ahol súlyos börtönéveket osztogatnak

2018.10.11. 12:35

Debrecenben az a hely is családbarát, ahol súlyos börtönéveket osztogatnak
(Fotó: illusztráció)

Mert kiemelt figyelmet kaptak a kisgyermeket nevelő dolgozók.

Hirdetés

Hirdetés

Az ország öt ítélőtáblája közül elsőként a Debreceni Ítélőtábla viselheti a Családbarát munkahely címet. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) által meghirdetett pályázaton a Debreceni Ítélőtábla és az Egri Törvényszék támogatásban is részesült, míg a Gyulai Törvényszék a Családbarát munkahely címet kapta meg.

Balla Lajos, az ítélőtábla elnöke és Szilágyiné Karsai Andrea elnökhelyettes, október 8-án Novák Katalin család-és ifjúságügyért felelős államtitkártól vehették át a díjakat az Óbudai Egyetemen. Az Országos Bírósági Hivatal célja, hogy a bírósági életpályát vonzóbbá tegye, és olyan munkafeltételeket biztosítson, amelyek a családos munkavállalók számára is kedvezőek.

A Debreceni Ítélőtábla „Generációk” címmel nyújtotta be pályázatát, amelyben kiemelt figyelmet kaptak a kisgyermeket nevelő dolgozók, az aktív és nyugalmazott korú munkavállalók. Fontos feladat még az igazságügyi alkalmazottak beteg hozzátartozóinak segítése is. A tervek között szerepel a családbarát nap, amelyen a tartósan távollévő édesanyák, nyugdíjas kollégák és aktív dolgozók is részt vehetnek gyermekeikkel és unokáikkal.

családbíróságDebreceni Ítélőtábla

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.