Hirdetés

Az MSZP Szegfű-díjban részesítette aktivistáit

civishir.hu

2018.10.12. 17:54

Az MSZP Szegfű-díjban részesítette aktivistáit
Képünk illusztráció. (Fotó: pixabay)

Harminc éve van jelen a párt a hajdú-bihariak életében.

Hirdetés

Hirdetés

Bensőséges, érzelmekkel teli ünnepségen emlékeztek meg a Magyar Szocialista Párt Hajdú-Bihar Megyei Területi Szövetségének egykori és jelenlegi aktivistái, akik a megye közéletének meghatározó részesei voltak – olvasható szerkesztőségünknek küldött közleményükben.

Az október 12-i megemlékezésen jelen volt Kovács László, a párt egykori elnöke, volt külügyminiszter és EU-biztos, aki az ünnepségen felidézte az elmúlt évtizedek legfontosabb országos és nemzetközi eseményeit.

Jellemezte a rendszerváltás résztvevői, köztük a Szocialista Párt és Horn Gyula meghatározó szerepét a vasfüggöny lebontásában, Magyarország NATO csatlakozásában és az Európai Unió tagjává válásában.

Elmondta, hogy az akkori évtizedek eredményeinek a Hajdú-Bihar megyei közélet sikeres irányítói, szocialista parlamenti képviselők, megbecsült tudományos kutatók is döntő részesei voltak. Kiemelte, továbbra is fontosnak tartja az Európai Unió által képviselt értékek, az ország tagságának megőrzését, melyet az ünnepség kezdete előtti sajtótájékoztatón is hangsúlyozott.

A visszaemlékezést követően a megye első pártelnökei, Bedő Tibor és Gyula Ferencné volt parlamenti képviselők, továbbá Juhászné Lévai Katalin, a párt első irodavezetője, a megyei közgyűlés egykori elnöke, volt parlamenti képviselő kivetített képekkel idézte fel a párt és a közélet legemlékezetesebb pillanatait. Ezután Tóth Bertalan, az MSZP jelenlegi elnöke, parlamenti képviselője és frakcióvezetője köszöntötte az ünnepi résztvevőket, és beszédében a Szocialista Párt országos terveit, várható jövőbeli szerepét vázolta fel.

Az ünnepi megemlékezés fontos eseménye volt a 2018-as Szegfű-díjak átadása, amelyet az év legsikeresebb aktivistái és szervezetei kaphatnak meg.

A díjakat ezúttal Bagdi Imre, Mezősas és Oláh Miklós, Hajdúnánás MSZP szervezetének évtizedeken át sikeres irányító elnöke, aktivistája, továbbá Varga Ferencné szociális gondozó érdemelte ki, aki éveken át folytatott elismerésre méltó karitatív tevékenységet. Szegfű-díjban részesült még Nyíradony MSZP szervezete Tatár Csaba irányításával és az MSZP Kiss Gábor által vezetett nyugdíjas tagozatának megyei szervezete is.

A díjakat Tóth Bertalan országos és Bódi Judit megyei pártelnök adta át. Az ezt követő fogadáson, baráti beszélgetésen a megjelentek egyénileg idézték fel az évtizedek emlékezetes pillanatait.

Sokan hoztak magukkal kisebb-nagyobb fényképeket, egykorú dokumentumokat is.
MSZPHajdú-Bihar megyeSzegfű-díj

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.