Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nő ezer arcát konferenciákon elemzik Debrecenben

| 2018. 10. 17. | 15:57:00
Család, anya, nő, karrier.
A nő ezer arcát konferenciákon elemzik Debrecenben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A 20 éve eredményesen működő Debreceni Kőr Dáma Egyesület 2016-ban indította útjára a nagy sikerű, CSalád.Anya.Karrier. egy NŐ?! elnevezésű konferenciasorozatot azzal a céllal, hogy

a társadalom szélesebb és szűkebb egységeiben; a családok életében nyitott társadalmi párbeszéd induljon el a hagyományos női-férfiszerepek; a család, anya, nő, karrier viszonyrendszerének újraértelmezése kapcsán.

A programokba olyan előadók, szakemberek, civil emberek a vendégek, akik a két pólust képviselik és hiteles válaszokat tudnak adni arra, hogy az új kihívások között hogyan valósítsuk meg terveinket, vágyainkat és hogy találjuk meg az egyensúlyt a gyorsan változó világ kihívásai és a tradicionális családmodell között – hangzott el az október 17-i szimpóziumon.


Az egyesület támogatja a nőket abban, hogy merjenek gyermeket vállalni, a gyermekvállalás mellett karriert építeni és segítséget nyújt ahhoz is, hogy megtalálják helyüket, szerepüket a családi fészek átalakulása – gyermekek kirepülése, unokák születése – utáni időszakban is.

Nagyné Nagy Edit, a kereskedelmi és iparkamar képviselője elmondta, a saját eszközeikkel igyekeznek segíteni a családok boldogulását. Olyan információt biztosítanak a családalapítás előtt állóknak, amely nemcsak a városban, hanem a régióban is jelenségként előfordulhat, ezért különböző gazdasági elemzéseket készítenek, és igyekeznek ezeket a döntéshozóknak minél hamarabb továbbítani. Továbbá látják, a nagy cégek hazánkba érkezésével megváltozott a munkaerőpiac, ezért szeretnék megmutatni az embereknek, hogy milyen elvárásai vannak ezeknek a cégeknek, ezért roadshowkat szerveznek, azokon keresztül népszerűsíteni a vállalkozások elvárásait.

Porkoláb Gyöngyi, a Debreceni Kőr Dáma Egyesület elnöke kiemelte, hogy ez a rendezvény egy folyamat egyik állomása, hiszen nagyon sok olyan lehetőség van a régióban, mely mindenki számára nyitva áll.


Kiemelte: nagyon nehéz ma a fiatalokat arra rávenni, hogy tudatosan tervezzék meg a jövőjüket, hiszen az egzisztenciális dolgokon túl fontos, hogy az egyén személyiségéhez illeszkedjen az adott munkakör.

Illés Boglárka, az ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár hangsúlyozta: Debrecen példaértékű, hiszen a családbarát díjat többször cívisvárosi cég kapta, ebből következik, hogy a munkáltatói oldalon előnyben részesítik a „családbarát gondolkodást” és felismerték ennek a fontosságát, jelentőségét.

Barcsa Lajos alpolgármester köszöntőjében elmondta, 2011-ben gyesen és gyeden több mint 4400 inaktív nő volt, akiket ha sikerül a munka világába visszacsábítani, akkor csökkenthető lenne a munkaerő hiány. 2018-ra biztosan emelkedett ez a szám, hiszen nőtt a termékenységi ráta. Magyarországon a részmunkaidőben foglalkoztatottak aránya 10 százalék alatt van, Hollandiában 70 százalék feletti ez a szám, míg az uniós átlag 31 százalék, ezért ezt a lehetőséget is ki kellene aknáznia a munkáltatóknak – tette hozzá.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Remekeltek a fiatal debreceni karvezetők
Remekeltek a fiatal debreceni karvezetők
Az országos versenyen a legjobbak között voltak.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Nettó átlagkereset: 417 ezer forint
A nettó kereset mediánértéke 340 700 forintot ért el.
A családok fogyasztását jelentősen befolyásolja az üzemanyagár
Literenként 76 forinttal drágább a gázolaj most, mint tavaly.
Református bölcsőde épül Józsán – letették az alapkövet
A beruházás várhatóan 2025 júniusára fejeződik be.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.