Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Kecskemét felőrölte a DEAC-ot

| 2018. 10. 05. | 22:37:00
A debrecenieknek egy félidőnyi jó játék kevés volt.
A Kecskemét felőrölte a DEAC-ot
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

14 pontos vereséget szenvedett a DEAC kosárlabdacsapata az NBI/A 2. fordulójának nyitómérkőzésén. Ezúttal a kiváló első félidő, és Boriszov újabb nagyszerű teljesítménye sem volt elég, a Kecskemét a végére legyőzte Berényi Sándor együttesét.

Minkét gárda egy kiélezett csatával kezdte a szezont, de míg a DEAC győzni tudott a Körmend ellen, addig a KTE vereséget szenvedett Zalaegerszegen.

Nagyon motiváltan kezdték a találkozót a debreceniek, Amigo és Bognár kettesével egy perc után már 0-4 volt az eredmény. Az első fordulóban parádézó Milos Boriszov kosaraira sem kellett sokat várni, a negyed derekára tovább nőtt a DEAC fórja (6-12). A folytatásban felébredtek a rendkívül kontrollált játékot játszó hazaiak, és 15 pontnál utolérték Bognár Kristófékat. A negyed második fele sem a parádés védekezésről szólt, a pontgazdag játékrész végül 26-26-os döntetlennel zárult.

A második tíz percben ott folytatták a felek, ahol abbahagyták, a hazaiaknál Karahozics, a cívisvárosiaknál Boriszov volt nagyon elemében, a vezető kiléte szinte minden támadás után változott. Forray Gábor unta meg hamarabb a látottakat, és magához is hívta övéit (30-33). A DEAC montenegrói bedobójával az egyperces szünet után sem tudott mit kezdeni a Kecskemét, a rutinos játékos 15 perc elteltével már 21 egységnél járt (35-41). Bár a védekezés továbbra sem zárt tökéletesen, az elképesztő dobóformát kifogó hajdúságiak Velkey triplájával tovább növelték előnyüket (39-46). A nagyszünethez közeledve kezdtek fáradni a csapatok, ám hiába zárkóztak Witmann Krisztiánék két pontra, a félidőt Manigat 10 méteres dudaszós hármasa zárta (48-53).

Henry Dugat kezdte meg a pontgyártást a fordulás után, de a hazaiak egy 10-0-s rohanással hosszú idő után átvették a vezetést, Berényi Sándor időt is kért (58-55). A taktikai szünet után Boriszov egyenlített, majd Manigat jelentkezett egy kettő plusz egyes akcióval (60-61). A negyed feléhez érve Godwin Omenaka csent el egy átadást, majd zsákolt hatalmasat, a döntetlenközeli eredmény pedig állandósult. A negyed vége a Kecskemétnek sikerült jobban és egy 9-0-s futással hat pontos fórra tettek szert (73-67).

A vendéglátók a záró felvonásban is folytatták türelmes játékukat, Dramicanin vezérletével pedig kétszámjegyűre nőtt a differencia (77-67). A folytatásban feljavult a Kecskemét védekezése, míg a debreceniek továbbra sem tudtak mit kezdeni a lila-fehérekkel, akik a legjobbkor találták meg a dobóformájukat. A végjátékra már nem maradt esély a fordításra, a KTE pedig a második félidőben mutatott védekezésének köszönhetően megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. A Debreceni Egyetem kosárlabdacsapata jövő héten szombaton, hazai környezetben javíthat a Jászberény ellen.

Berényi Sándor szerint az egész meccsen figyelmetlen és fegyelmezetlen volt a védekezés, ennek ellenére  megvolt az esély, hogy túldobjuk az ellenfelet. – A második félidőben sokkal agresszívabb volt a Kecskemét, mi pedig puhák lettünk, ez volt a döntő. Egy nagyon jó csapat otthonában kaptunk ki, jövő héten igyekszünk javítani hazai pályán – mondta.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Bíróság elé áll a Hajdúdorogi Főegyházmegye volt áldozópapja
Bíróság elé áll a Hajdúdorogi Főegyházmegye volt áldozópapja
A Debreceni Törvényszéken tartanak előkészítő ülést.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Esővízgyűjtők: 70,4 milliót költenek ötezer tartályra
Eredményes volt a debreceni önkormányzat közbeszerzése.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.