Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Zöldségpiacot nyit a McDonald's Debrecenben is

| 2018. 09. 17. | 14:39:00
Nézd meg, mit eszel!
Zöldségpiacot nyit a McDonald's Debrecenben is
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A piacra járásnak komoly hagyományai vannak. Szeretünk odajárni a változatos színekért, formákért, az illatokért, az ízekért, de legfőképpen azért, mert a piacról a termőföld frissessége, a gondos kezek munkája, a minőség, az odafigyelés jut az eszünkbe.

A McDonald’s most nem kevesebbre vállalkozik, mint hogy szeptember 14. és 29. között 6 városban, 6 helyszínen megidézi a piacok hangulatát.

A Meki Minőség Mustrán az érdeklődők testközelből megnézhetik, kezükbe foghatják az étteremlánc termékeibe kerülő alapanyagokat, kérdéseiket pedig közvetlenül a termelőknek, beszállítóknak tehetik fel.

A Mekiről kevesen tudják, hogy az ételeiben felhasznált alapanyagok nagy része, a csirkehús, a tojás, a hagyma, a méz, valamint a saláta, a koktélparadicsom, a ketchuphöz felhasznált paradicsom, vagy a marhahús jelentős része hazai termelőktől, gazdáktól származik.

Marhahús

A hazai éttermekben felhasznált marhahús negyedét hazai gazdák által nevelt marhák adják. Az alapanyagot a Kovács Róbert által vezetetett gyöngyösi Tendon Kft. szállítja a feldolgozó üzembe. A McDonald’s szendvicseiben található marhahúspogácsa kizárólag 100% darált marhahúsból készül, csak a kisütés után ízesítik csipetnyi só és bors keverékével. A marhahúspogácsa elkészítése során semmilyen adalék anyagot, tartósítószert, mesterséges színezéket, vagy aromákat nem használnak.  A marhahúspogácsa alapanyagát kizárólag kézi csontozással, az állat első negyedéből: nyak, lapocka, szegy, oldalas, hasaalja, nyerik.

Saláta

Becsey Zoltán és Becsey-Sári Anita, az éttermekben kapható szendvicsek és saláták saláta alapanyagait, elsősorban jégsalátát, kisebb mennyiségben római salátát, piros és zöld lollo salátát, radicchio salátát termelnek a Csongrád megyei Balástyán. Áprilistól decemberig valamivel több, mint 1 000 tonna saláta terem a földjeiken, melynek közel fele kerül a McDonald’sba, túlnyomó részben itthon, de jut belőle Németország, Ausztria, Románia, Lengyelország, Csehország és Szlovákia McDonald’s éttermeibe is.

Koktélparadicsom

Kevésbé ismert tény, hogy itthon a Meki terjesztette el a cseresznyeparadicsom salátában történő felhasználását. Jelentős szerepe volt ebben Dr. Lóczi Jánosnak, aki a paradicsom és cseresznye (vagy sokak által koktélparadicsomként ismert) paradicsomok szakértője, és áprilistól novemberig, közel 2 hektáron nevel paradicsomot. Lóczi János egyike azon kertészeknek, akik fűtött, fűtés-nélküli fóliás, illetve üvegházas berendezésekben elindították a korai zöldség-hajtatást Magyarországon. A Lóczi család és vele együtt a Szentesi Gazdaszövetkezet a McDonald’s magyarországi megjelenésétől kezdve szállít zöldségeket az étteremláncnak. Termékeiket Szlovénia, Ausztria, Románia, Lengyelország, alkalmanként még Olaszország éttermeiben is fogyasztják. 

Tojás

Az M és L nem csak pólóméretben létezik. Ezekben a méretekben vásárol tojást a McDonald’s a szigetcsépi központú Capriovus Kft.-től, amely a hazai étteremlánc kizárólagos tojásbeszállítója több mint egy évtizede. A Dr. Németh Zoltán és ifj. Németh Zoltán vezette Capriovus magyar tulajdonú, több generációs hagyományra épülő családi vállalkozás, amely évente 2 millió darab mélyalmos tartásból származó héjas tojással járul hozzá a McDonald’s reggeli termékeihez.

Hagyma

Hagyma nélkül nincs Big Mac és Sajtburger. Az étterem szendvicseihez szárított formában hozzáadott, első osztályú hagyma Szeged környékéről, valamint Gorzsáról származik. Minden egyes darab a Mezőker Kft. és a termelők keze munkáját dicséri. A Mezőker Kft. 28 éve látja el szárított vöröshagymával a hazai étteremláncot, emellett egész Európában a McDonald’s egyik jelentős beszállítójaként tartják számon.

A ketchupot, a többi szendvics szósszal együtt, az étteremlánc hazai megjelenésétől kezdve, immár 3 évtizede az Univer Zrt. szállítja a Meki részére. A Szentkirály mellett elterülő 170 hektáros mintagazdaságban évente 4200 - 4500 tonna paradicsomot termelnek Kéri Tibor vezetésével.

Csirkemell

A Chicken McNuggetshez  a kiváló minőségű alapanyagot a Bárány család által vezetett kisvárdai Master Good csoport biztosítja. A fenntarthatósági szempontok alapján legkiválóbb termelőknek adott McDonald’s Mintagazdaság minősítést 2016-ban, a csirkehús-beszállítói között elsőként, a cégcsoport baktalórántházai Baromficoop broiler-telepe nyerte el.

Az érdeklődőket Kelet-Magyarországonaz alábbi helyszíneken és időpontokban várják:

  • Szeptember 21. Debrecen, Füredi út 59./c
  • Szeptember 22. Nyíregyháza, László utca 59.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Putyin kiütéses győzelmet aratott; az EU kétségbe vonja a választás tisztaságát
Putyin kiütéses győzelmet aratott; az EU kétségbe vonja a választás tisztaságát
Az előzetes eredmények szerint a szavazatok több mint 87 százalékát kapta
Az Petőfi-film nézettségi rekordot döntött a nyitóhétvégén
Az Petőfi-film nézettségi rekordot döntött a nyitóhétvégén
Csak a Dűne 2 előzte meg az első hétvége jegyértékesítése alapján.
Gazdaság
Biharkeresztes Nagyvárad egyik ékkövévé válhat
A nagyvárosi lét szerves részévé szeretne válni a kisváros.
Közel 90 millióból bővítik a hajdúdorogi piacot
Nyírábrányi cég végzi a munkát.
A honatya eljött Budapestről Hajdúszoboszlóra megdöbbenni a vendégmunkásokon
A debreceni gyárépítéseken dolgozók miatt aggódik.
Jól teszi, ha átnézi a NAV által készített szja-tervezetet!
Május 21-ig lehet módosítani, kiegészíteni.
Költségvetés: így csábítják a fürdőbe a helyieket Berettyóújfaluban
Átlépte az egymilliárdot a város iparűzésiadó-bevétele.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A levegő-kompresszorok fejlődéstörténete és jelenkori állapota
A levegő-kompresszorok fejlődéstörténete és jelenkori állapota
Az elmúlt néhány évtized robbanásszerű fejlődést hozott.
Aquaticum: fejlesztik a játszóházat és játszósarkot
Aquaticum: fejlesztik a játszóházat és játszósarkot
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés