Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Színvonalas hangversenysorozat kezdődik Debrecenben

| 2018. 09. 14. | 15:24:00
Főszerepben: a zongora.
Színvonalas hangversenysorozat kezdődik Debrecenben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Steinway Zongoraesték címmel új hangversenysorozatot indít a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara – közölték a kar 2018/2019-es koncertévadát beharangozó szeptember 14-i sajtótájékoztatón. 

Váradi Judit, a kar művészeti menedzsere elmondta: a hét hangversenyből álló Steinway Zongoraesték célja, hogy az intézmény világszínvonalú zongorájának adottságait a nagyközönség is megismerhesse.

A szeptember 19-i első hangversenyen a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem oktatója, Borbély László Beethoven, Brahms, Schumann és Schubert műveit játssza. 

Az évad során fellép az Egyesült Államokban élő Tóth Péter, a zeneművészeti kar két művésze, Grünwald Béla és Duffek Mihály, a magyar származású, Skóciában élő Fenyő Gusztáv és Szilasi Alex. Hozzátette: készülnek egy különleges négykezes esttel is, amelyen a francia Patrick Hemmerlé és Stachó László ad koncertet. 

Úgy vélte, a DE Zeneművészeti Karának koncertkínálata országosan is kuriózumnak számít, az évad során összesen hat hangversenysorozatot kínálnak a komolyzene kedvelőinek. 

Hét koncertet tartanak a 26. Universitas-Debrecen bérletsorozatban, amely októberben ifjabb Major István gordonkaművész, Báll Dávid zongoraművész és Selmeczi Gábor, a Budapesti Fesztiválzenekar hegedűsének kamarahangversenyével kezdődik. A kínálatban szerepelnek még erdélyi magyar szerzők zeneművei, nőnapi hangverseny és Eszterházától Londonig címmel Haydn remekműveit is hallhatják az érdeklődők.

Idén is folytatódik a Konzervatóriumi Esték, amely novemberben a Sounus ütőhangszeres együttes műsorával a 18. évadát nyitja majd meg. A kar folytatja az általános iskolásoknak szóló Hang-Játék-Zene élménykoncert-sorozatát és az egyetemistákat célzó Lélekmelengető programot is, amelyen hallgatók játszanak a hallgatóknak.

Az idei évadban sem marad el a Vasárnapi Muzsika, havonta egy alkalommal a kar növendékei ingyenes koncertet adnak a Kölcsey Központban

– beszélt a részletekről a művészeti menedzser.

Lakatos Péter, a zeneművészeti kar dékánja a programok közül kiemelte Johann Sebastian Bach, Carl Heinrich Graun és Georg Philipp Telemann korabeli passióját, amelynek 2019. április 7-én a Debreceni Egyetem Aulájában lesz a magyarországi bemutatója. Fellép a Purcell Kórus, az Orfeo Zenekar korabeli hangszereken játszik, a karmester pedig Vashegyi György lesz. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Közösségi és játszóterek újulnak meg Berettyóújfaluban
Közösségi és játszóterek újulnak meg Berettyóújfaluban
Padokat, kukákat, térfigyelő kamerákat is telepítenek.
Gazdaság
Biharkeresztes Nagyvárad egyik ékkövévé válhat
A nagyvárosi lét szerves részévé szeretne válni a kisváros.
Közel 90 millióból bővítik a hajdúdorogi piacot
Nyírábrányi cég végzi a munkát.
A honatya eljött Budapestről Hajdúszoboszlóra megdöbbenni a vendégmunkásokon
A debreceni gyárépítéseken dolgozók miatt aggódik.
Jól teszi, ha átnézi a NAV által készített szja-tervezetet!
Május 21-ig lehet módosítani, kiegészíteni.
Költségvetés: így csábítják a fürdőbe a helyieket Berettyóújfaluban
Átlépte az egymilliárdot a város iparűzésiadó-bevétele.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A levegő-kompresszorok fejlődéstörténete és jelenkori állapota
A levegő-kompresszorok fejlődéstörténete és jelenkori állapota
Az elmúlt néhány évtized robbanásszerű fejlődést hozott.
Aquaticum: fejlesztik a játszóházat és játszósarkot
Aquaticum: fejlesztik a játszóházat és játszósarkot
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés