Hirdetés

Hirdetés

Kilátót építenek Körösszegapátiban

civishir.hu

2018.09.14. 08:19

Kilátót építenek Körösszegapátiban

Turistaútvonalat is kialakítanak.

Hirdetés

Hirdetés

Körösszegapáti határában fekszik a Körmöspuszta nevű tanyavilág és a mellette található, 160 hektáros tó. A környéket hamarosan bárki bejárhatja, ugyanis turistaútvonal létesül a tanyavilág és a tó körül, amely egy kilátóhoz vezet majd. Körösszegapáti romániai testvérvárosa Rév, ahol a magyar-román projekt keretében teljesen felújítják az ottani menedékházat, megépítik a fazekasok házát, rendezik az épület környezetét és a Czárán Gyula-túraútvonalat, amely Rév határától a Sebes-Körös bal partján a menedékházig vezet. A projektet megnyitó konferenciát szeptember 13-án rendezték Réven.

Az eseményen részt vett Bulcsu László, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke is, aki kiemelte: a pályázat nemcsak a környék, hanem a tágabb értelemben vett térség turizmusát is szolgálja, ugyanis a projekt megvalósítási területén, a magyarországi oldalon is számos előnnyel bír. „A Sebes-Körös összeköt minket” – zárta beszédét az alelnök.

A 2,5 millió euró értékű projekt vezetője a Bihar Megyei Tanács, amely Rév és Körösszegapáti önkormányzatával, valamint a Védett Területek Fejlesztésének Bihar Megyei Központjával közösen valósítja meg a beruházásokat.

Pintye Edit, Körösszegapáti alpolgármestere felelevenítette: 2007-ben léptek testvértelepülési kapcsolatba Révvel. Az együttműködésnek köszönhetően már eddig is sok gyermek utazott a Sebes-Körös menti községbe, de azt tapasztalták, hogy nem ismerik a helyi természeti értékeket. – Azáltal, hogy mi megismerjük, megmutatjuk ezeket az értékeket, ők tovább tudják vinni a jövő nemzedékeknek. Azzal, hogy ellátogatnak ide, hírét viszik majd a vidéknek és bízunk abban, hogy egyre többen érkeznek. Az a szándékunk, hogy megmutassuk a világnak, mi is létezik a mi környezetünkben. Terveink között szerepel egy tanyasi út kialakítása, ami egy kilátóhoz vezet majd, ez is hozzájárul ahhoz, hogy az állat- és növényvilágot megmutathassuk az érdeklődőknek – hangsúlyozta Pintye Edit.

hbmoKörösszegapati

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.