Hirdetés

Hirdetés

Hajdú-bihari rendőrök okították a nyugdíjasokat

civishir.hu

2018.09.13. 13:14

Hajdú-bihari rendőrök okították a nyugdíjasokat
A kép illusztráció.

Ne legyenek áldozatok!

Hirdetés

Hirdetés

A police.hu tájékoztatása szerint nyugdíjasoknak tartott bűnmegelőzési előadást a rendőrség munkatársa szeptember 11-én.

Juhász Zoltán rendőr alezredes, bűnmegelőzési osztályvezető videofilmekkel illusztrált előadással hívta fel a hallgatóság figyelmét azokra a bűncselekményekre és elkövetési módszerekre, amelyeknek az idősek áldozatul eshetnek.

Az alezredes kiemelte, a zseblopások, lakásbetörések, trükkös lopások, csalások, a termékbemutatókkal összefüggő jogsértések többsége kis odafigyeléssel, óvatos bizalmatlansággal és egyszerű vagyonvédelmi eszközök segítségével elkerülhetőek lennének.

A Bűnmegelőzési Osztály munkatársai az alábbi tanácsokkal látták el az idős embereket, hogy ne váljanak áldozattá:

  • Ha telefonon felhívják, hogy hozzátartozója bajba került, és sürgősen pénzre van szüksége, ne bízzon meg az ismeretlen telefonálóban!
  • Próbálja meg kideríteni, hogy családtagjának tényleg segítségre van-e szüksége! Haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot a megnevezett rokonával!
  • Ha az ismeretlen mást akar a pénzért küldeni, mert ő nem tud elmenni érte, ne higgyen a hívónak! Idegeneknek ne adjon pénzt, se ékszert!
  • Amennyiben a hívás tartalma valótlannak bizonyul, értesítse a rendőrséget a 112 központi segélyhívó számon!
  • Ismeretlent soha ne engedjen be a lakásába!
nyugdíjasBűnmegelőzési tanácsokHajdú-Bihar megye

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.