Hirdetés

Hirdetés

Egy debreceni képviselő, aki nem ér rá ünnepelni, mert dolgozik

2018.09.27. 09:32

Egy debreceni képviselő, aki nem ér rá ünnepelni, mert dolgozik
Becsky István (Fotó: Fogarasi Renáta/Cívishír)

Egyik nagy feladat a másikat követi.

Hirdetés

Hirdetés

Rendkívül sikeres 3x3-as nemzetközi viadalt bonyolítottak le Debrecen főterén a közelmúltban, öt napon át pattogott a labda a Nagytemplom előtt, a mobil aréna pedig minden nap zsúfolásig megtelt, köszönhetően a magyar sikereknek (az U18-as fiúk megnyerték az Európa-bajnokságot, az U23-as lányok pedig döntőt vívtak), no meg a szervezők munkájának. Utóbbiakat dicséri az is, hogy további két évig adhat otthont a cívisváros 3x3-as kosárlabdában világeseménynek: jövőre - többek között - felnőtt Európa-bajnokságot, 2020-ban pedig U18-as világbajnokságot is rendezhetünk!

Az ember, aki Európa 3x3-as fővárosává tette Debrecent, nem más, mint Becsky István, a DEAC kosárlabdacsapatának és a DVSE vízilabdacsapatának első embere, „mellékállásban” pedig debreceni önkormányzati képviselő.

Már is felemelő érzés, hogy a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség idén a legmagasabb szintén képviseltette magát, és mindenkit lenyűgözött Debrecen, a helyszín a város szívében, de számomra az még csodálatosabb volt, hogy rengeteg debreceni látogatott ki az eseményre, amely találkozási ponttá vált ezekben a napokban

- fogalmazott sportvezető-politikus, hozzátéve azt, hogy a Nagytemplommal a háttérben ikonikus helyszíne ez a 3x3-as kosárlabdának, és a varázslatos környezet marad jövőre is, de megvizsgálják a nagyobb befogadóképesség lehetőségét.

Fotó: Cívishír
 

Becsky István arról is szólt, hogy becslések szerint mintegy 70 millió forintot költöttek el az ide látogató külföldiek a debreceni vendéglátásban, tehát a rendezvény a városnak üzletileg is érdekes, illetve városmarketing szempontjából az sem mellékes, hogy a közvetítéseknek sokmilliós nézettsége volt világszerte.

A legfontosabb hozadéka a belvárosi kosaras bulinak mégis az, hogy egyre többen kapnak kedvet a kosárlabdázáshoz, és keresik fel a Debreceni Kosárlabda Akadémiát, amelynek kötelékében immár több száz debreceni gyerek sportol aktívan

- jegyezte meg Becsky István, aki most nyugodtan hátradőlhetne, hogy kiélvezze a siker minden pillanatát, de erre esélye sincs. Még két nap, és kezdődnek a férfi kosarasok élvonalának küzdelmei, a DEAC rögtön egy nagy derbivel, a Körmend elleni hazai rangadóval kezd pénteken este (18 óra).

Mindig aggódva tekintek egy bajnoki évad elé, én már csak ilyen vagyok. Tavaly ilyenkor, amikor újoncok voltunk, azért aggódtam, hogy lesz-e egyáltalán győzelmünk. Most is aggódom, mert bár tudom, hogy jól sikerültek az igazolások, sok minden majd a szezon alatt fog eldőlni. Minden idők egyik legerősebb, legkiegyenlítettebb bajnoksága elé nézünk, a tavalyihoz képest előrelépést várok

- fogalmazott a szakosztályvezető a minap a csapat idényfelvezető sajtótájékoztatóján.

Becsky Istvánt végül arról kérdeztük, hogy a kosárlabda sikereit miként lehetne eladni, „tömegesíteni” a nagy lakótelepeken. Bizonyára sokan emlékeznek arra, hogy a Vadkakasok-éra egyik nagy vívmánya a lakótelepi pályák fejlesztése volt. Kosárpalánkokat szereltek fel városszerte, ott pedig tornákat rendeztek a különböző korosztályok részére.

A lakótelepi streetball sajnos a Vadkakasokkal együtt eltűnt a süllyesztőben, a pályákat pedig „megrágta” az idő vasfoga.

A Nagyerdőn, az Oláh Gábor utcai sportcentrumban kiváló minőségű pályán játszhatnak a fiatalok és idősek egyaránt, de természetesen célunk a város több pontján is kosaras bázisokat kiépíteni, és már tervünk is van rá. Egyelőre a helyszínek felmérése zajlik, majd a „vandálbiztos” palánkok legyártásához kell megtalálni a megfelelő partnert. A nyakunkon az ősz, jön a tél, idén már aligha lenne értelme ebbe pénzt és több energiát fektetni, de jövőre és 2020-ban reményeim szerint komoly fejlődést érhetünk el ezen a téren is

- fogalmazott Becsky István, aki nyomatékosította, hogy stabil gazdálkodás, nyugodt háttér jellemzi a DEAC kosárlabda-szakosztályát, igyekeznek a realitások talaján maradni, és úgy építkezni mind az utánpótlás, mind a felnőttek szintjén.

Cs. Bereczki Attila

 

Szóljon hozzá!

.