Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecen tíz új töltőállomással kezd el „zöldülni”

| 2018. 09. 22. | 15:14:00
Az autómentes napon jelentette be az alpolgármester.
Debrecen tíz új töltőállomással kezd el „zöldülni”
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az égiek nem fogadták a kegyeikbe az Autómentes nap résztvevőit és szervezőit, de a programokat igyekeznek megtartani. Ami biztos, a megnyitót még nem mosta el az eső.

Barcsa Lajos alpolgármester többek közt elmondta, hogy az elektromos meghajtású közlekedési eszközök elterjedését 10 új töltőállomás létesítésével segíti Debrecenben a város önkormányzata az elkövetkezendő hónapokban. Ezek közül 9 – úgynevezett A-típusú – elektromos töltőállomást a tervek szerint október közepén helyeznek üzembe és novemberben már használhatják őket az autósok. Egy úgynevezett C-típusú „villámtöltőt” pedig a jövő évben adnak majd át Debrecenben.   

Barcsa Lajos
 

A DKV Debreceni Közlekedési Zrt. több játékkal és kiállított elektromos járművekkel – önjáró trolibusz, elektromos hajtású haszongépjármű és takarítógép – is készült az Autómentes napra.

A közlekedési versenyen csapatok vehettek részt. A Segner térről menetrend szerinti járatokkal kellett a város három különböző pontjára eljutni, amihez a DKV honlapján lévő útvonaltervezőt, a valósiedejű menetrendi adatokat tartalmazó TransIT DKV mobilalkalmazást és a Google-térképet is – amelyen immár több mint egy esztendeje megtalálható Debrecen közösségi közlekedési menetrendje – lehetett használni. Az egyes állomásokon kérdésekre is választ kellett adni. A végső célállomás a Nagyerdei park volt. A DKV mobilalkalmazásának használatához is kapcsolódott játék, valamint elektronikus bérlet bemutatásával is lehetett ajándékot nyerni.

A Nemzetközi troli nap jegyében ingyenesen is lehetett trolizni egy-egy kört a Nagyerdei körúton – önjáró trolival.

A DKSI Kerékpár Szakosztálya a szabályos és biztonságos kerékpározás népszerűsítése érdekében kerékpáros versenyt hirdetett. A résztvevőknek indulás előtt Kresz-tesztet kellett kitölteniük, majd azt, hogy a megkülönböztetésül számozott láthatósági mellényt viselő versenyzők a megadott útvonalon valóban szabályosan közlekednek-e, „álcázott” önkéntesek ellenőrizték.  

A DV Parking Kft. közreműködésével elektromos meghajtású járműveket lehetett megtekinteni.

A Nimendee Kft. elektromos meghajtású sport- és közlekedési eszközöket állított ki, melyeket az érdeklődők ki is próbálhattak.

A Debreceni Rendőrkapitányság kerékpáros ügyességi pályát állított fel, valamint rendőrségi járműbemutató is szerepelt a programban.

A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatalmas füst-sátorral szimulálta, hogy milyen, amikor egy épületben tűz üt ki.

A Derke játszósarkot alakított ki a legkisebbeknek, valamint „Én, az utas” címmel utasjogi tanácsokat és útvonaltervezési javaslatokat hallgathattak meg az érdeklődők.

A „Zsuzsi” Erdei Vasút többek közt kiállítással, kreatív foglalkozásokkal, aszfaltrajz-versennyel várta a gyerekeket.

Aki ezen a napon otthon hagyta autóját és a közösségi közlekedést választotta, részt vehet
a DKV Zrt. és a DV Parking Kft. játékában. Nem kellett mást tennie, mint érvényes forgalmi engedélyét bemutatni a járművezetőnek, aki cserébe egy olyan jegyet adott, ami ingyenes utazást biztosított a közösségi közlekedés járművein. A „forgalmi játékban” nem csak egy személy, hanem egy család (négy személy) együttesen utazhatott ingyenesen! Ha valaki szelfit készített
a jegyével a DKV sátornál, és vasárnap 24 óráig Facebook-üzenetben elküldi a képet a DKV Zrt. részére, az nappali parkolóbérletet nyerhet a Kölcsey Központ mélygarázsába, melynek sorsolása 2018. szeptember 24-én, hétfőn lesz.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Röplabda bronzcsata: idegenben egyenlített a Debrecen
Röplabda bronzcsata: idegenben egyenlített a Debrecen
Az Extraligában szereplő DEAC három szettben győzött.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.