Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csőstül jött a baj Hajdú-Biharban

| 2018. 09. 22. | 11:00:00
Debrecenben és megyeszerte sűrű napjuk volt a tűzoltóknak
Csőstül jött a baj Hajdú-Biharban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Igazán megdolgoztak a pénzükért a hajdú-bihari tűzoltók pénteken, hiszen számos alkalommal kellett vészhelyzethez vonulniuk - közölte Papp-Kunkli Nóra hadnagy, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

  • Tízemeletes társasház szemétledobójában tűz keletkezett péntek hajnalban, Debrecenben, a Domokos Lajos utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók a tüzet eloltották és lépcsőházat átszellőztették.
  • Százötven körbála égett teljes terjedelmében Hajdúszovát külterületén, a Kotszegi kertben. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángok terjedését. Nagyobb anyagi kár keletkezett.
  • Egy fűzfa egyik ága az úttestre borult és a közúti forgalmat veszélyeztette péntek délelőtt Debrecenben, a Böszörményi úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói motoros láncfűrész segítségével a faágat eltávolították.
  • A korom meggyulladt egy családi ház kéményében Létavértesen, az Irinyi utcában. A létavértesi önkormányzati és a debreceni hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt az ott élők a tüzet eloltották, így az egységek az utómunkálatokat végezték el kéziszerszámok segítségével.
  • Kukorica tarló kapott lángra Szentpéterszeg külterületén, a Jókai utca végében. A négy hektáros területet a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el. 
  • Kigyulladt és teljes terjedelmében lángolt egy körbálák tárolására használt hodály Debrecen külterületén, a Nagycsere tanyán, pénteken. A tűz átterjedt az aljnövényzetre és több villanyoszlopra is. A város hivatásos tűzoltói két vízsugárral és kéziszerszámok segítségével végezték az oltást, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával. A tűzben egy ember megsérült, őt a mentőszolgálat kórházba szállította.
  • Nyolcszáz négyzetméteres területen a száraz avar lángolt tegnap délután Nyíradonyban, a Malom utca végében. A nyíradonyi és a szakolyi tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.
  • Püspökladány külterületén Kaba irányában is avartűzhöz riasztották a tűzoltókat. A püspökladányi hivatásos egység egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltotta el a lángokat.
  • A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók is hasonló esethez vonultak péntek délután. Berettyóújfaluban, a Szillér utcában is a száraz avar égett, melyet a tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltotta el.
  • Egy konzervgyári palettázó gép okozta egy ember halálát tegnap késő este Balmazújváros külterületén, Telekföldnél. A helyszínre a balmazújvárosi önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik a műszaki beavatkozást végezték.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Nettó átlagkereset: 417 ezer forint
A nettó kereset mediánértéke 340 700 forintot ért el.
A családok fogyasztását jelentősen befolyásolja az üzemanyagár
Literenként 76 forinttal drágább a gázolaj most, mint tavaly.
Református bölcsőde épül Józsán – letették az alapkövet
A beruházás várhatóan 2025 júniusára fejeződik be.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.