Hirdetés

Hirdetés

Visszakapták a vizet a nyíradonyi adósok

civishir.hu

2018.08.09. 09:40

Visszakapták a vizet a nyíradonyi adósok

Volt előzménye annak, hogy elzárta a vizet a szolgáltató.

Hirdetés

Hirdetés

Visszakapták a vizet augusztus 8-án a kora délutáni órákban azok a nyíradonyi háztartások, ahol a szolgáltató felhalmozott tartozás miatt július 26-án kizárta azt. A Tiszamenti Regionális Vízművek nagy port kavart intézkedése 21 családot érintett a Bokrétás utcában.

Az MSZP szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében az áll, ezek a családok többszörösen hátrányos helyzetűek, 127 gyermekről gondoskodnak, így a víznélküliség élet- és járványveszélyt jelentett számukra. A problémát Kunhalmi Ágnes választmányi elnök és Gurmai Zita országgyűlési képviselő írásban jelezte a belügyminiszternek, s valamennyi az ügyben illetékes szervezethez fordultak. A szocialisták szerint embertelen eljárás a víz kizárása a legnagyobb hőségben.

Felhalmozott tartozások

A Tiszamenti Regionális Vízművek közleményében kitért rá, vízkorlátozás, szüneteltetés végrehajtását csak a legvégső esetben alkalmazzák, ezt megelőzően mindenkinek lehetőséget biztosítanak a tartozások rendezésére akár a helyszínen is. A nyíradonyi érintett háztartásoknak 90 napon túli, akár több százezer  forintos adóssága volt, amit többszöri felszólítás ellenére sem rendeztek.

A hátralék rendezése érdekében tett megkereséseink ellenére az érintett felhasználók teljes passzivitást mutattak, nem történt befizetés, nem érkezett jelzés fizetési szándékról, illetve részletfizetési kérelmet sem nyújtottak be 

– írják.

Nyíradony önkormányzata a korlátozás alatt az érintett útszakaszon három közkúton biztosította a vízvételt, ezzel párhuzamosan pedig a hőségriadóra tekintettel a múlt héten a polgármester PET-palackos ásványvíz osztását rendelte el.
NyíradonyBokrétás utca

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.