Hirdetés

Hirdetés

Seprűnyéllel verte össze a gyerekét egy nő Hajdú-Biharban

civishir.hu

2018.08.09. 08:32

Seprűnyéllel verte össze a gyerekét egy nő Hajdú-Biharban

Közérdekű munka kiszabását kéri rá az ügyészség.

Hirdetés

Hirdetés

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt büntetővégzés meghozatalát célzó vádiratot nyújtott be a Hajdúböszörményi Járásbíróságra az ellen az anya ellen, aki hirtelen haragjában seprűnyéllel ütötte 11 éves gyermekét.

Január 23-án az elvált asszony egyedül volt otthon a kiskorú sértettel. Röviddel azt megelőzően tudta meg, hogy a gyermek korábban tiltása ellenére beengedett a házba egy kislányt, ezért dühös lett és egy seprűnyéllel testszerte ütötte a sértettet.

A gyermeknek a combján, a csípőjén és kezén 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérülései keletkeztek.

Figyelemmel a bántalmazás eszközére, a sérült testtájékokra, az erőbehatások nagyságára, a vádlott szándéka 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult. A sértett életkoránál fogva védekezésre képtelennek minősül.

A kiskorú a bűncselekmény elkövetésének időpontjában az anya nevelési hiányosságai, illetve kifogásolható magatartása miatt védelembevétel hatálya alatt állt, a bántalmazás után pedig a gyámhatóság a sértettet kiemelte a családból, nevelésbe vételét rendelte el, a gyermek nevelőszülőkhöz került.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a fenti bűncselekmény miatt benyújtott, büntetővégzés meghozatalára, azaz tárgyalás nélkül hozandó döntésre irányuló vádiratában az asszonnyal szemben közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.