Hirdetés

Országosan egyedülálló fejlesztést adtak át Debrecenben

civishir.hu

2018.08.02. 11:39

Országosan egyedülálló fejlesztést adtak át Debrecenben
Széles Diána és Gődény Gábor az átadón. (Fotók: Fogarasi Renáta)

Korszerű, vandálbiztos, naprakész.

Hirdetés

Hirdetés

Debrecen turisztikai információs szolgáltatása mérföldkőhöz ért. A VisitDebrecen létrehozása, a Karakter Kávézóban működő információs pont kialakítása, a hét nyelven megjelenő új időszaki kiadvány után most korszerű, digitális információs tájékoztató eszközöket telepít a városvezetés a kiemelt turisztikai vonzerővel bíró attrakciók közelében. Erről beszélt Széles Diána alpolgármester az átadó sajtótájékoztatón augusztus 2-án, a város főterén.

– Szeretnénk az összes programot, turisztikai információt megosztani a turistákkal és ehhez segítségül hívtuk a szolgáltatókat is. A repülőtértől kezdve az éttermeken át a szállásadókig mindenhol megtalálható a kéthavonta megjelenő „Debrecen” magazinunk. Nem csak a város pontjain, de a környező településeken is elérhető ez a kiadvány, ami mindig friss és időszerű, az aktualitásokat tartalmazza – mondta Széles Diána.

Mivel a tájékozódás egyre kevésbé támaszkodik hagyományos eszközökre, így megnő a szerepe az internetnek, a mobil eszközöknek és az úgynevezett digital signage-nak, azaz a digitális információs kijelzőknek.

Első ütemben három, debreceni fejlesztésű, fullHD felbontású, vandálbiztos kültéri kijelző került telepítésre a Kossuth térre, az Aranybika szálló elé; a Csapó utcára, a Fórum bevásárlóközpont elé és a Nagyerdőre, a Ködszínházhoz.

A kijelzők, igazodva az adott helyszín látogatottságához, napi 12-18 órában közvetítik az egyedi vizuális tartalmat, melynek napi frissítéséről egy egész csapat gondoskodik. 

– Azért egyedülálló ez, mert a Nagytemplomból online lehet irányítani. Egyedileg vezérelt, így lehet válogatni, hogy a kijelző a hely aktuális programjait mutassa. Most például a Nagyerdőn a Borkernevállal kapcsolat információkat, a főtéren pedig a virágkarnevál aktualitásait nézhetjük – tette hozzá az alpolgármester.

A digitális információs kijelzők telepítésének szükségességét a növekvő turista forgalom, Debrecen turisztikai kínálatának sokszínűsége és a technológiai fejlődés együttesen indokolják.

A mai kor turistái, legyenek külföldiek vagy hazai látogatók, személyre szabott élményekre és speciális érdeklődést kielégítő látnivalókra vágynak. 

Gődény Gábor, a VisitDebrecen divízió vezetője kiemelte: a három eszköz segíti egyrészt a turisták tájékozódását a város programjai között, másrészt naprakész információt nyújt a debrecenieknek a város sokszínű kínálatáról. Különösen a nyári fesztiválszezonban, amikor egyszerre több helyszínen is zajlanak a rendezvények, hiánypótló ez az új szolgáltatás.

A kijelzők nemcsak látványos plakátként működnek, hanem lehetőséget kínálnak arra is, hogy mozgó filmet, animációt vagy akár webes tartalmat jelenítsen meg, ezáltal még több érdeklődőt vonzzanak a város attrakcióihoz. 

A városvezetés tervezi, hogy még a Debreceni Virágkarnevál előtt új mobiltelefonos applikációt jelentet meg, ami szintén a programok kiválasztásához nyújt hasznos segítséget.

Galéria

Debrecenfejlesztésdigitálisturisztika

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.