Hirdetés

Karneváli sakkszimultánt rendeznek Debrecenben

civishir.hu

2018.08.10. 11:50

Karneváli sakkszimultánt rendeznek Debrecenben

Még lehet jelentkezni.

Hirdetés

Hirdetés

Pintér József nemzetközi nagymester és a Debreceni Sakkiskola tehetséges növendéke, Tran Dávid négykezes sakkszimultánt tart augusztus 20-án a Kölcsey Központban.

A sakkszimultán lényege, hogy a szimultánt adó játékos több ellenfél ellen játszik, mindegyik táblán fehér színnel. A sakkasztalok rendszerint körben vannak elhelyezve, a szimultánt adó játékos körbe jár az asztalok között és minden táblán lép egyet. Az ellenfelek válaszlépéseiket akkor tehetik meg, ha szimultánt adó ellenfelük odaér. A négykezes szimultán esetében két szimultánt adó játékos van, felváltva lépnek egyet-egyet mindegyik táblán. A nehezítés a játékban az, hogy nemcsak ellenfeleik játékát kell követniük a szimultánt adó játékosoknak, hanem egymáséit is.

A szimultán 49 táblásra tervezett, tehát a résztvevők száma limitált. ugusztus 20-án, 15 órakor kezdődik a Kölcsey Központban.

A helyszínen csak korlátozott számban lehetséges a jelentkezés a szimultánra, ezért a részvételi szándékot e-mailben kell jelezni:

sakkiskola@gmail.com

Juhász Mihály sportköri elnöknek. (1850 élőpont alatti játékerejű játékosok jelentkezését várják).

Pintér József Budapesten született 1953-ban. Sakkozó, nemzetközi nagymester, több mint százszoros válogatott, nyolcszoros sakkolimpikon, sakkolimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes, BEK-győztes, kétszeres magyar bajnok, 20-szoros magyar csapatbajnok, U20 junior Európa-bajnoki ezüstérmes, edző, szakíró.

Tran Dávid az egyesület ifjú büszkesége 11 éves, 1954 az élőpontszáma. Országos diákolimpiai bajnok és rapid bajnok korcsoportjában. Nemcsak a sakkban jeleskedik, hanem a matematikában is, a Zrínyi  országos matematikai versenyen is bajnok.

sakksakkszimultán

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.