Hirdetés

A BMW-gyárnak a diákok lesznek a vesztesei Debrecenben - így az LMP-s

2018.08.07. 12:32

A BMW-gyárnak a diákok lesznek a vesztesei Debrecenben - így az LMP-s

A magyar kis- és közepes vállalkozások miért nem kapnak ilyen támogatást - kérdi az ellenzéki politikus.

Hirdetés

Hirdetés

Az LMP szerint a magyar kis-és közepes vállalkozások sokkal hatékonyabban tudnák felhasználni azt a támogatást, amelyet a kormány a BMW-beruházáshoz nyújt - mondta Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője  sajtótájékoztatóján, amelyen felhívta a figyelmet a projekt miatt kialakuló lakhatási problémákra is.

A képviselő elmondta: a BMW egymilliárd eurós beruházást hoz Magyarországra, ugyanakkor ehhez olyan mértékű támogatást kap a magyar kormánytól, amely egyes piaci becslések szerint akár négy-öt évre biztosítja a Debrecenben felépülő gyár teljes bérköltségét.  Csárdi Antal szerint

egy ilyen támogatást a magyar kis- és közepes vállalkozások sokkal hatékonyabban tudnák felhasználni,

ebből a pénzből ez a szektor, mint a legnagyobb foglalkoztató, "csodákat tudna csinálni" Magyarországon. Hozzátette: ugyanakkor a Fidesztől nem kapnak választ arra, hogy miért nem partner a kormány számára a kis-és középvállalkozói szektor. 

Az LMP képviselője arra is felhívta a figyelmet, hogy a BMW beruházásának hatására a becslések szerint 20-40 százalékkal ugorhatnak meg a lakásárak Debrecenben, az albérletárak pedig még ennél is nagyobb mértékben emelkedhetnek,

és ennek a városban tanuló diákok lesznek vesztesei.

Közölte: az LMP továbbra is egy évi 50 milliárd forintból működő bérlakásprogramot szorgalmaz, amely egyszerre biztosítaná a szociálisan rászorulók, a fiatalok és a diákok biztos lakhatását.

Arra is felhívta a figyelmet: a magyar gazdaság számára fontos lenne, hogy ne csak autóipari beruházások érkezzenek Magyarországra, hiszen egy esetlegesen bekövetkező válságot, amelyre a magyar kormány is számít, először éppen a világ autógyártói fogják megérezni.

 

LMPBMW

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.