Hirdetés

Példaértékű sikertörténet – így az amerikai nagykövet az NI-ról

civishir.hu

2018.07.13. 10:52

Példaértékű sikertörténet – így az amerikai nagykövet az NI-ról

A nagyvállalatok közül elsőként az NI Hungary Kft-t kereste fel Debrecenben.

Hirdetés

Hivatalos látogatásra érkezett július 11-én David B. Cornstein, az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövete Debrecenbe. A diplomata látogatása során a magyarországi amerikai tulajdonú nagyvállalatok közül elsőként a National Instruments debreceni leányvállalatát kereste fel. A látogatás kapcsán Dr. Ábrahám László az NI Hungary Kft. ügyvezetője adott tájékoztatást.

Magyarországon az amerikai vállalatok alkotják ma már a második legjelentősebb beruházói közösséget, 1700 amerikai cég százezer magyarnak ad munkát

– hangzott el a gyárlátogatással egybekötött kötetlen eszmecserén.

Dr. Ábrahám László prezentációjában kiemelte, hogy a texasi székhelyű National Instruments 2001-ben nyitotta meg első tengerentúli gyártóbázisát Debrecenben. Az NI Hungary Kft. jelenleg közel 1500 főt foglalkoztat Magyarországon, és az elmúlt évtizedben végbement fejlesztéseknek köszönhetően a vállalat teljes hardvergyártásának túlnyomó része a cívisvárosban történik. A hardvergyártás mellett szintén itt kapnak helyet olyan globális, illetve regionális kiszolgáló központok is, mint a jogi és pénzügyi csoportok, a vevői megrendelések feldolgozásával foglalkozó „Shared Service Center”, illetve az informatikai és a kutatás-fejlesztési részleg. A debreceni gyár mellett Magyarországon, Budapesten található a National Instruments Kelet-Európai Értékesítési és Marketing Központja is.

David B. Cornstein nagykövet látogatásakor példaértékű sikertörténetnek nevezte és követendő modellként állította a National Instruments gyártási és üzleti tevékenységét az országban letelepedni szándékozó amerikai cégek elé.

A megbeszélésen az is elhangzott, hogy a Magyar Kormány Stratégiai Partnereként, az NI Hungary Kft. újabb fejlesztési ütem megvalósulása előtt áll: 2019-ben a meglévő három épület mellé egy újabb épületet adnak át. a debreceni leányvállalatnál. Az 5,44 milliárd forint értékű fejlesztés 210 új, magas hozzáadott értékű munkahely létrehozását teszi lehetővé, ezáltal elősegítve az NI globális szolgáltatóközpontjának kapacitásbővítését.

David B. CornsteinNI Hungary

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.