Hirdetés

Német diákok adtak játszóteret debrecenieknek. Ingyen.

civishir.hu

2018.07.04. 10:35

Német diákok adtak játszóteret debrecenieknek. Ingyen.
Készül a játszótér (Fotók: napraforgoiskola.hu)

Saját kezükkel építették fel, rekordidő alatt.

Hirdetés

Hirdetés

A debreceni Napraforgó Waldorf Iskola mintegy 170 diákja csodálatos ajándékot kapott év végére a bizonyítványa mellé: német diákok 5 nap alatt komplett, szabványoknak megfelelő játszóteret építettek az iskolaudvarra.

A Potsdamból érkezett diákok tanáraik vezetésével 5 napon keresztül fúrtak-faragtak, fűrészeltek, csiszoltak és szegeltek, míg végre a bizonyítványosztás napján meg lehetett tartani a hivatalos játszótér-avatást.

A potsdami Montessori-iskola éves Európa-projektjének része, hogy a diákok maguk is gyűjtenek az utakra és tevékenyen vesznek részt – szociális gyakorlatként – a külföldi munkában, játszóterek építésében. Az utazás, szállás, ellátásuk költségeit teljes mértékben maguk fedezik, míg az építkezés költségeit, anyag, szállítás, munkadíjak stb. a KuKuK-Kultur nevű, játszóterek építésére szakosodott szervezet pályázati forrásaiból biztosítják. A fogadó intézménynek, helyszínnek így nem kerül pénzébe a játszótér, a helyiek vendégszeretetén múlik, hogy hogyan fogadják, látják el a vendégeket. A játszóterek a vonatkozó EU-szabványok szerint készülnek.

A debreceni iskolába járó gyerekek szülei sem voltak hálátlanok: sok-sok finomsággal látták el a kemény munkát végzőket, cserébe az örömért, amelyet gyerekeiknek hoztak.

 

játszótérajándéknapraforgó waldorf iskola

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.