Hirdetés

Lopás és kifosztás a debreceni vasútállomáson

civishir.hu

2018.07.25. 08:38

Lopás és kifosztás a debreceni vasútállomáson
Képünk illusztráció. (Fotó: internet)

Megbűnhődik tettéért.

Hirdetés

Hirdetés

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt az ellen a nő ellen, aki a vasútállomáson kifosztott egy alvó sértettet, egy másikat pedig kizsebelt – tudtuk meg a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség sajtóközleményéből.

A vádlott április elején a hajnali órákban a Nagyállomás várótermében odament egy padon alvó férfihoz és zsebéből ellopta a mintegy 90 ezer forint értékű mobiltelefonját.

A készüléket ezután 3 ezer forintért értékesítette a másik vádlottnak, aki tudott arról, hogy a telefon lopott.

Másnap az esti órákban a vasútállomás területén a 23 éves nő leszólított egy férfit, szolgáltatásait felajánlva simogatni kezdte.

Eközben ruházatából észrevétlenül magához vette a férfi közel 90 ezer forint értékű mobiltelefonját, melyet később megsemmisített.

A bűnügyi felügyelet alatt álló, tettét beismerő nő ellen kifosztás bűntette és kisebb értékre zsebtolvajlás útján elkövetett lopás bűntette, míg a készüléket megvásárló, különös visszaeső férfi ellen kisebb értékre elkövetett orgazdaság vétsége miatt emeltek vádat a Debreceni Járásbíróságon.

Az ügyészség vádiratában a nővel szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabására, a férfival szemben magasabb mértékű pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

Kezdeményezte továbbá, hogy a bíróság a sértettek által előterjesztett polgári jogi igénynek adjon helyt. A bűnügyi felügyelet az új büntetőeljárási törvény értelmében egy olyan, a letartóztatásnál enyhébb kényszerintézkedés, ami a korábbi törvény szerinti házi őrizet és lakhelyelhagyási tilalom szabályait ötvözi. A terhelt szabad mozgáshoz és a lakóhely szabad megválasztásához való jogát korlátozza.

Az elrendelő bíróság különböző magatartási szabályokat írhat elő, például, hogy meghatározott lakást vagy területet nem hagyhat el, bizonyos nyilvános helyeket nem látogathat.
lopásDebrecenNagyállomáskifosztás

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.