Hirdetés

Letették az 550 fős hajdúnánási sportcsarnok alapkövét

civishir.hu

2018.07.12. 14:00

Letették az 550 fős hajdúnánási sportcsarnok alapkövét

2019-re készül el. +Fotógaléria

Hirdetés

A Magyar Kézilabda Szövetség soron következő elnökségi ülését tartotta Hajdúnánáson, melynek keretében szerda délután elhelyezték a város új sportcsarnokának alapkövét. Az épület nemcsak a kézilabdázók igényeit szolgálja ki, de városi rendezvények helyszínéül is szolgál majd. Szólláth Tibor polgármester elmondta,

régi vágya válik valóra Hajdúnánás közösségének azzal, hogy egy új, modern, minden igényt kielégítő sportcsarnok épül.

Az elmúlt évek alatt megtanultuk, hogy mind a sportban, mind pedig a város életében összefogással, közös akarattal minden könnyebb – emelte ki a polgármester.

A Magyar Kézilabda Szövetség, a Hajdúnánási Sportklub és az önkormányzat együttműködésével olyan dolgokat tudunk megvalósítani, amiről korábban csak álmodhattunk – mindennek példája az épülő sportcsarnok is. Az új épületet közel 600 millió forintnyi társasági adó felhasználásával építik fel, illetve rendezik be, ha pedig elkészül 550 fő befogadására lesz alkalmas, kétoldalas lelátókkal, 6 öltözővel, orvosi szobával, irodákkal, büfével, fitnesz teremmel fog rendelkezni és az egyik legmodernebb sportpadlóval várja a sportolni vágyókat.

Prevenció

– A sportcsarnok megépülése egyfajta prevenció is, hiszen a sport az egészséges életmódnak a része – kezdte beszédét országgyűlési képviselő. Tiba István hozzátette: azok a gyerekek, fiatal felnőttek, akik a jövőben több időt szánnak a sportolásra akár ebben a létesítményben is, nagy valószínűséggel kevesebbet fognak orvoshoz fordulni. Ez egy hosszú folyamat, s 10-15 év múlva tapasztalhatják meg az utánunk jövő generációk ennek a jótékony hatását – mondta képviselő.

Kocsis Máté köszöntőjében elmondta, a magyar kézilabda számára kiemelkedően fontos, hogy mekkora utánpótlásból merítheti a jövő tehetségeit.

Időkapszula

Szólláth Tibor, Tiba István, Kocsis Máté és Oláh Sándor, a Hajdúnánási Sportklub vezetője közösen helyezték el az időkapszulát a benne lévő beruházás látványtervét, az épület alaprajzát, a Hajdúnánási Újság legutóbbi lapszámát és a Bocskai Korona helyi fizetőeszköz címletsorát.

Az esemény záró akkordjaként Kocsis Áron lelkipásztor és Dalanics Zoltán lelkész áldották meg az épülő sportcsarnokot.

A sportcsarnokot 2019 március végén veheti birtokba a város.

Galéria

Hajdúnánássportcsarnok

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.