Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ilyen szerelők csak Debrecenben teremnek!

| 2018. 07. 20. | 13:48:00
Új specializáció a műszaki karon.
Ilyen szerelők csak Debrecenben teremnek!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Piacképes és magas hozzáadott értékű tudással rendelkező új, elektronikai szereléstechnológiai specializációt indít a Debreceni Egyetem Műszaki Kara az NI Hungary Kft-vel közösen a mechatronikai mérnök mesterképzésben.

– A régiónkban megjelenő vállalatoknak köszönhetően jelentősen megnövekedett az elektronikai iparhoz köthető technológiai ismerettel rendelkező szakemberek iránti igény. Az elektronikai szereléstechnológia specializáció legfőbb célja éppen ezért az elektronikai alkatrészek, részegységek, készülékek és rendszerek gyártásához kapcsolódó alaptechnológiák és fejlesztési eljárások oktatása. A képzésben résztvevő hallgatók ismereteiket közvetlenül hasznosíthatják az alkatrészek, részegységek és készülékek gyártásában, tervezésében, fejlesztésében, minősítésében – fogalmazott Husi Géza. Az egyetem okleveles mechatronikai mérnök képzése a régió igényeire alapozva olyan mesterképzés, amely jelenlegi igényeken túl az elkövetkező 20 év technológiának és technikájának megalkotására készíti fel a hallgatókat – jegyzete meg a Műszaki Kar Mechatronikai Tanszékének vezetője.

– Az új szakirány indítása nem csak az NI Hungary Kft. és a Debreceni Egyetem felsőoktatási együttműködésében jelent mérföldkövet, hanem országosan is precedens nélküli ennek az új oktatási formának az útjára indítása

– hangsúlyozta Ábrahám László, a National Instruments (NI) debreceni leányvállalatának ügyvezetője. Üdvözölte, hogy a Debreceni Egyetemmel kialakított újabb együttműködésnek köszönhetően az MSc képzésben a diákok hatékonyabb gyakorlati tudást kapnak, és ezáltal közelebb kerülnek az iparhoz.

– Az ipari szereplők célja – többek között az NI is ezt szorgalmazza – hogy valamennyi műszaki képzésnek legyen MSc-s oktatása és duális képzési lehetősége – jelentette ki Ábrahám László. Hosszútávon – tette hozzá a szakember – a döntés lehetővé teszi, hogy a végzősök felkészüljenek az Ipar 4.0 kihívásaira, amelynek köszönhetően lépést lehet tartani annak fejlődésével a felsőoktatásban is.

A kooperatív képzéshez négyhetes gyakorlat is tartozik, amelyet a partnercégnél végeznek a hallgatók. Ugyanitt készül a diplomaterv is a cég és az egyetem egy-egy kijelölt szakemberének irányításával, bizonyítva, hogy a leendő mérnök alkalmas a jövő technológiájának megalkotására. A speciális képzésre az érdeklődő egyetemisták várhatóan 2019 őszétől jelentkezhetnek majd. A szakirány a teljes elektronikai iparágra kínál tudásanyagot.

A közös munka folytatására már most megtörténtek az előkészületek, az NI Hungary Kft. további tervei között szerepel egy új, szabadon választható tárgy bevezetése is a Műszaki Kar mechatronika szak alapképzésén, amely a teljes évfolyam számára elérhető lenne.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Terrorkészültség Magyarországon: megerősített rendőri erőkre kell számítani
Terrorkészültség Magyarországon: megerősített rendőri erőkre kell számítani
A magyar emberek biztonságát minden rendelkezésre álló eszközzel garantálni kell - mondta a miniszterelnök.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Felszállt a első isztambuli járat Debrecenből
A török város kelet és a nyugat különleges ötvözete.
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!
Ateizmusáról vallott a debreceni DK-s, akinek Magyar Péter nem messiás
Ateizmusáról vallott a debreceni DK-s, akinek Magyar Péter nem messiás
Így válik hátborzongatóvá a politika - vallja.
Támogatott tartalom
Hirdetés
Hirdetés
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Már több mint 250-en rögzítették a véleményüket – április végéig még te is megteheted!