Hirdetés

Hajdúnánáson lakással tartanák meg a fiatalokat

Cívishír

2018.07.11. 12:06

Hajdúnánáson lakással tartanák meg a fiatalokat
A Bocskai úti „fecskeház” (Fotó: Hajdúnánási önkormányzat)

Tizenhatot már átadtak, ugyanennyi jövőre készül el.

Hirdetés

Egy Bocskai úti társasház felújításával 16 önkormányzati lakást alakítanak ki Hajdúnánáson elsődlegesen 25 év alattiak számára azzal a céllal, hogy a városban tartsák a fiatalokat. Kedvezményes lakhatás, pénzügyi támogatás, munkaerő-piaci elhelyezkedés segítése: ezeket kínálja Hajdúnánás, s a berendezett bérlakások igénybevételének feltételéül annyit kötnek ki, hogy a beköltöző rendelkezzen foglalkoztatási jogviszonnyal vagy résztvevő legyen a munkaerő-piaci felkészítéseken, állásbörzéken. A munkálatok ez év őszén kezdődnek el és várhatóan 2019 nyarán már a lakások beköltözhetővé válhatnak.

Szólláth Tibor polgármestere elmondta: a Bocskai út 98. szám alatti társasház felújításával a legfőbb cél az, hogy a város megtartsa fiataljait, hazacsábítsa őket, mellyel nemcsak a város népességmegtartó ereje, de a versenyképessége is javulhat. Hozzátette, az a látvány, ami sok-sok éven keresztül meghatározta a vasútállomás környezetét, lassan a feledés homályába vész és egy sokkal szebb kép lép a helyére.

Az Esély Otthon programmal kapcsolatban további információkat a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán lehet kérni, ahol a jelentkezési lap is elérhető. 

Az épületben idén már átadtak 16 lakást, azokban már javában élik mindennapjaikat a kedvezményezett helyi fiatalok.

HajdúnánásFecskeház

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.