Hirdetés

Az év legnagyobb bulijára készül a legkisebb hajdúváros

civishir.hu

2018.07.03. 09:22

Az év legnagyobb bulijára készül a legkisebb hajdúváros

A koncertek ingyenesek.

Hirdetés

  • Időpont

    2018.07.06. 16:00

  • Helyszín

    Hajú Napok Vámospércsen

Sokszínű, elmélkedésre és fesztiválozásra egyaránt lehetőséget kínáló programcsomaggal
várják az érdeklődőket a legkisebb hajdúvárosban a hétvégén (július 6-7-8.): Margaret Island koncert és Testvérvárosi Talk Show, Marót Viki és a Nova Kultúrzenekar koncert és Művésznők Nemzetközi Alkotótáborának kiállítása, tűzijáték, író-olvasó találkozó, városi díjak kiosztása, szilágybagosi tematikus nap, „fotózkodj Mátyás királlyal”-paravánok. Csak néhány a felkínált események közül.

A háromnapos rendezvény – melynek fővédnöke Tasó László országgyűlési képviselő, védnökei Ménes Andrea Vámospércs és Marina Ida-Magdolna Szilágybagos polgármestere – nyitóprogramjára, a testvértelepülés, Szilágybagos bemutatkozása péntek délután 17 órától lesz a Művelődési Ház és Könyvtár színháztermében. Színpadra lép az erdélyi fürdőhely színjátszócsoportja, megnyílik Szabó Zsolt Szilágybagoson élő fotóművész tárlata, valamint sor kerül a közös jövőn és közös kulturális és gazdasági együttműködésen való kötetlenebb formájú eszmecserére (Testvérvárosi Talk Show) a két településvezető részvételével.
– Szombat délelőtt a Hajdú Gálán kitüntető díjakat adunk át városunk Művelődési Házának színháztermében – tudtuk meg Ménes Andrea polgármestertől –, ezzel az igen felemelő eseménnyel a helyi közösség figyelmébe ajánlunk olyan nagyszerű embereket, akik emberségükkel, hozzáállásukkal, tudásukkal a város javát szolgálják, magas mércét állítva mindannyiunk számára. Idén díszpolgári címmel is megtisztelünk valakit. A legmagasabb rangú városi elismerésben Térey János Babérkoszorú-díjas költő, író részesül, aki több szálon kötődik hozzánk”.

A szombat délutáni programdömping igazi reneszánsz muzsikával veszi kezdetét a Hollóének Hungarica vezetésével. Aki kellőképpen ráhangolódott a Mátyás király korának zenéjére a város különböző pontjain elhelyezett, a Hunyadiak korát megidéző paravánokkal is lencsevégre kaphatja magát. Késő délutántól az önfeledt szórakozásé a főszerep, amikor is a könnyűzenei paletta sokféle műfajának rangos képviselőivel találkozhatunk.

Fellép az ABBA Szlovákia, Marót Viki és a Nova Kultúr, Kis Grófo, valamint az egyik legnépszerűbb magyar popegyüttes, a Margaret Island. A koncertek idén is ingyenesen látogathatók.

A vasárnap az irodalom és a képzőművészet kedvelőinek ajánl csemegét. Immár hagyományosan, tizenhatodik alkalommal rendezik meg Vámospércsen a Művésznők Nemzetközi Alkotótáborát, melynek záró kiállítását ezen a napon tekintheti meg a nagyérdemű. A kiállítást mintegy közrefogja a szilágybagosi születésű Szabó Róbert Csaba Mészöly-díjas író, forgatókönyvíró szerzői estje, valamint az idén jubiláló Pircsike Vámospércsi Közművelődési Egyesület köszöntése. Az elmúlt évtizedben száznál is több
kirándulást, alkotó- és iskolai tábort szervező egyesület ünnepi tortáját tíz gyertya lángja
ragyogja be.

Vámospércs

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.