Hirdetés

Új sportparkkal gazdagodott Debrecen

civishir.hu

2018.06.22. 12:31

Új sportparkkal gazdagodott Debrecen
Kitűnő sportolási lehetőség a szabadban.

Befejeződtek a munkálatok az Arany János téren.

Hirdetés

Debrecen legújabb terén egy rossz állapotú bitumenes pálya volt, melyet sportolra alkalmatlannak találtak. A debreceni önkormányzat új sportparkot építtetett a régi pálya helyén. 

A sportpark alapterülete 176 m2 (11 m x 16 m), 1-1 m biztonsági sáv kialakításával, illetve egy, a használat szabályait és módjait tartalmazó információs táblával.

A sportpark területét gumi burkolattal látták el a könnyebb használhatóság, a minimális karbantartási igény, a hosszú élettartam, valamint az esetlegesen bekövetkező esés csillapításának érdekében. A sportparkban 16 típusból összesen 25 db eszközt telepítettek oly módon, hogy a legkedveltebb mozgásformákra (húzódzkodás, tolódzkodás, fekvőtámasz stb.) lehetőséget adó eszközökből több darab is elérhető legyen.

Az eséstávolságokat figyelembe véve összesen 6 db elemcsoportot építettek ki.

Ezen elemcsoportok az alábbi eszközöket tartalmazzák: függeszkedő, húzódzkodó, fellépő egység, fekvőtámaszozó egység, függeszkedő, tolódzkodó, korlát, bordásfal, hasizom erősítő, hátizom erősítő. A különböző típusú eszközök segítségével más-más izomcsoportok átmozgató edzését biztosítja a szabadban kialakításra kerülő sportpark.

A városi közgyűlés legutóbbi ülésén döntött újabb öt debreceni sportpark létrehozásáról a következő
helyszíneken:

  • Nagysándor-telep, Furulya utca 2.,
  • Hatvan utcai kert, Bartók Béla út 76.,
  • Erzsébet utcai közpark,
  • Kandia utcai játszótér mellett,
  • Debrecen-Józsa, Gönczy Pál utcai sportcentrum.
Ezek a sportparkok – a már elkészültekhez hasonlóan – játszóterek közelében épülnek, hogy amíg a gyermekek játszanak, a szülők sportolhassanak.
DebrecenSportpark

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.