Hirdetés

Tízmilliókkal dobhatja meg a Wizz Air-t Debrecen

Cívishír

2018.06.25. 14:53

Tízmilliókkal dobhatja meg a Wizz Air-t Debrecen
Az biztos, hogy komoly légikikötő nélkül a város számára sincs felemelkedés (Fotó: Debrecen Airport)

Részt kellene vállalni a járatnyitások költségéből.

Hirdetés

„Csekély összegű” pénzbeli támogatást kaphat a Wizz Air Hungary Kft. a bázisbővítés kapcsán Debrecentől. Ehhez az előterjesztést a közgyűlés tulajdonosi bizottságának is támogatnia kell.

A csekély összeg 60 millió forint vissza nem térítendő támogatást jelent, amit a légitársaság az idei őszi-téli repülőtér-használati díj és személyi jellegű költségek fedezetére használna.

A világ 44 országában 96 Airbus A320 és A321 típusú flottájával 600 útvonalon repülő – alacsony viteldíjú – légitársaság 2012 óta működtet menetrendszerinti járatokat, illetve 2015-től bázist is üzemeltet a debreceni repülőtéren, ami kulcsfontosságú a város régiós központi szerepéhez. Mint ismert, a Wizz Air-nál az idei tavaszon egy második Airbus A320 típusú repülőgép debreceni telepítéséről döntöttek, ami előreláthatóan decemberben valósul meg. Ezáltal a tervek szerint jövőre már körülbelül 13 nemzetközi desztinációra lehet közvetlen járattal eljutni Debrecenből, hét új járat (Barcelona, Bázel, Doncaster/Sheffield, Dortmund, Lárnaka, Málta, Palma de Mallorca) beindítása révén. Míg 2013-ban 116, majd 2017-ben 285 ezer induló és érkező utast szállítottak a helyi légikikötőben, addig 2019-ben az utasforgalom már 500 ezer fölé emelkedhet.

A Wizz Air az új járatnyitás kapcsán felmerülő költségei részbeni fedezetére kéri a 60 milliós támogatást, amiről június 28-i ülésén dönt a tulajdonosi bizottság.

RaL

DebrecenWizz Air

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.