Hirdetés

Néppártosodás vagy radikalizálódás? - a debreceni jobbikos válaszol

Cívishír

2018.06.12. 12:17

Néppártosodás vagy radikalizálódás? - a debreceni jobbikos válaszol
Kőszeghy Ábel a debreceni közgyűlésben (Fotó: Cívishír)

Kőszeghy Ábel szerint ami a Jobbikban zajlik, a Fidesznek jó.

Hirdetés

Sneider Tamás vagy Toroczkai László? – szegeztük a kérdés Kőszeghy Ábelnek, a Jobbik debreceni frakcióvezetőjének azt követően, hogy platformalapítási kísérlete miatt Toroczkait kizárták a Jobbikból, és többen – köztük Dúró Dóra parlamenti képviselő – kiléptek a pártból.

Itt egyedül Ágoston Tibi „toroczkaizna”, de ő már nincs a Jobbikban. Itt nincs vita, úgy gondoljuk, azok után, amit Toroczkai tett, teljesen jogosan zárták ki a pártból. Kiderült ugyanis, hogy már a választások előtt is szivárogtatott a Fidesznek, illetve a Fidesz-közeli sajtónak

- fogalmazott a debreceni jobbikos, aki nem titkolta, hogy a párt tisztújító kongresszusán a hajdúsági küldöttek Sneider Tamást támogatták. Kőszeghy egyébként nem is érti, hogy Toroczkai mit akar, hiszen elmondás szerint amikor a tisztújítás előtt Debrecenben járt mint elnökjelölt, szó sem volt újbóli radikalizálódásról, programjában ő is a néppártosodást hirdette.

Kőszeghy Ábel úgy látja, Toroczkai Lászlót személyes ambíciók vezetik, és az a célja, hogy a Jobbikot gyengítse, ami a Fidesz nyilvánvaló érdeke.

Érdekes látni, hogy Toroczkai mekkora kedvenc, milyen népszerű figura mostanság a Fidesz sajtójában!

- nevetett fel a vonal végén a Jobbik debreceni politikusa, aki a kilépők közül egyedül Ferenczi Gábor devecseri polgármestert sajnálja, a többiek szerinte nem meghatározó arcok a párt életében. Dúró Dóra kilépését sem könnyezte meg, elmondása szerint az a meglepetés, hogy Novák Előd feleségeként eddig a Jobbik tagja lehetett.

A debreceni Jobbikban volt elég baj az elmúlt években, most szerencsése csend és béke van. Itt nem szakad a párt, de szerintem országosan sem fog

- így Kőszeghy Ábel.

BeA

 

DebrecenJobbikKőszeghy ÁbelToroczkai László

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.