Hirdetés

Meglepetésbuli vár Debrecen belvárosában

Cívishír

2018.06.14. 14:57

Meglepetésbuli vár Debrecen belvárosában
Debrecen belvárosában, a Régi Városháza mellett (Fotó: Fogarasi Renáta)

Ingyenes lesz a június 22-én kezdődő utcafesztivál.

Hirdetés

A városközpont trendibbé tétele, minél több fiatal bevonzása, kulturális és gasztronómia programok: ez a célja a június 22. és 24. közötti harmadik Rózsa Utcafesztiválnak, amelyet világcsavargó trabantosok, bicikli szépségverseny és divatbemutató is feldob majd.

A rendezvényről tartott június 14-i sajtótájékoztatón elhangzott, az Európa Kulturális Fővárosa Programiroda, a DiVino Borbár és a Debreceni Kőr Dáma Kör Egyesület szervezte „belvárosi pikniken” a debreceni Éva Presszó mellett fellép Jéger Dorka és Bihari Márton duója és a Müller Attila & DJ Kisser párosa is. 

– Két éve nyitotta meg kapuit először a Rózsa utcafesztivál. A cél az volt, hogy hiánypótló belvárosi kulturális és gasztronómiai programot kínáljunk a tanév végén, Szent Iván éjszakájához kapcsolódva, a városháza patinás épülete mellett. A 2016-os sikeren felbuzdulva idén újra megszervezzük ezt az egyedülálló hétvégi fesztivált, s most is számos eseménnyel várunk mindenkit. A három nap egyik fénypontja a Trabantszerelem párosainak bemutatkozása lesz, akik a világon elsőként, több európai országot érintve Skandináviába indulnak júliusban. Az Európa Kulturális Fővárosa Programiroda is kitelepül és várja a pályázat iránt érdeklődőket – közölte Porkoláb Gyöngyi, a programiroda operatív igazgatója.

A megnyitó június 22-én pénteken lesz 18 órától a Rózsa utcán, aznap este tehetséges debreceni fiatalok mutatkoznak be, s az Éva Presszó fellépése után előbb a népszerű Lángoló Csigák, majd Müller Attiláék következnek.

Galéria

DebrecenRózsa Utcafesztivál

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

.