Hirdetés

Lép a rendőrség, mert rengeteg a baleset Debrecenben

2018.06.04. 12:42

Lép a rendőrség, mert rengeteg a baleset Debrecenben
Fokozott ellenőrzéseket hajt végre a rendőrség (Fotó: mti)

Márpedig a hatóság szerint egy baleset is sok.

Hirdetés

Hirdetés

A balesetek megelőzése érdekében 2018 júniusában a rendőrség fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzéseket hajtan végre, főként Debrecenben, illetve az egész megye területén.

A Debreceni Rendőrkapitányság összegezte az év elmúlt időszakának közlekedésbiztonsági tapasztalatait. A városban történt közlekedési balesetek vizsgálatakor megállapítható, hogy azok bekövetkezésének legfőbb okai a sebesség helytelen megválasztása, az elsőbbségi szabályok be nem tartása, a vasúti, valamint közúti fényjelzőkészülékek jelzésének figyelmen kívül hagyása és a kanyarodási, irányváltoztatási szabályok megszegése.

A gépjárművel közlekedőknél védtelenebbek a gyalogosok, illetve kerékpárosok, akik a közúti közlekedési balesetek esetében nagy valószínűséggel sérülést szenvednek.

Tapasztalatok szerint a gyalogosok részéről gyakori baleseti ok a tömegközlekedési eszköz, más jármű vagy építmény takarásából történő kilépés és a tiltott helyen történő áthaladás. Sok esetben fordul elő, hogy többsávos úton, a járművek között haladnak át a gyalogosok, amellyel – leginkább a saját épségüket veszélyeztető – balesetveszélyes helyzetet teremtenek. 

A kerékpárral közlekedők számtalan esetben biciklizve kelnek át a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeken, amely nem csak szabálytalan, de nagymértékben növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát.

A közlekedés akkor működik jól és akkor nem történik baleset, ha a rá vonatkozó szabályokat mindenki betartja. A közlekedés során egy szabályszegés eredményeként bárkiből lehet elkövető és áldozat egyaránt, ezért közösen kell tennünk, hogy ez ne történjen meg. Régi szlogen a „Mindenkit hazavárnak”, ennek elérése érdekében úgy is kell részt venni, viselkedni a közúti közlekedés során

- olvasható a Debreceni Rendőrkapitányság közleményében.

 

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.