Hirdetés

Négy éven át sikkasztott egy berettyóújfalui pénzügyes

civishir.hu

2018.05.16. 07:53

Négy éven át sikkasztott egy berettyóújfalui pénzügyes
A kép illusztráció

Négy millió forintot tett zsebre.

Hirdetés

A vádlott több évtizede állt munkaviszonyban az egyik állami fenntartású nevelőotthonban, majd pedig kormányzati szolgálati viszonyban a jogutód intézménynél, ahol könyvelőként, majd 2013-tól kezdve pénzügyi referensként dolgozott. Az asszony feladatát képezte az intézményben megállapított étkezési térítési díjak nyilvántartása, a hátralék beszedése, továbbá ki kellett állítania és meg kellett őriznie az e körben kiállított bizonylatokat. 

Rendszeresen kiszámlázta és beszedte a dolgozók, valamint az intézményben élő utógondozott nagykorúak étkezési díjait, az összeget pedig befizette az erre célra nyitott intézményi számlára. 

A vádlott 2013. január 1-jétől kezdődően 2016. december 31. napjáig terjedő időszakban is havonta eleget tett ezen kötelezettségének, azonban csak a pénz töredékét, 1 240 864 forintot fizetett be a számlára, a további

közel 4 millió forintot rendszeresen magához vette, és azt a saját és családja megélhetésére, hitelei törlesztésére fordította.

A vádlott által a sértettnek okozott kár nem térült meg, az intézmény képviselője polgári jogi igényét előterjesztette a vádlottal szemben. 

A bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen a Berettyóújfalui Járási Ügyészség nagyobb értékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A tárgyalás mellőzésére irányuló vádiratban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására és pártfogó felügyelet elrendelésére tett indítványt, továbbá indítványozta, hogy a sértett képviselője által előterjesztett polgári jogi igényt a járásbíróság érdemben bírálja el. 
Berettyóújfalusikkasztás

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.