Hirdetés

Ilyen még nem volt Debrecenben!

Cívishír

2018.05.18. 13:00

Ilyen még nem volt Debrecenben!
Fotók: civishir.hu

Az utcára viszik a kultúrát.

Hirdetés

Igazi közösségi tér, a feltörekvő, szárnyaikat próbálgató művészek találkozási pontja lehet a jövőben a debreceni Ady park, ahol a felállított színpadon bárki felléphet a produkciójával.

Komolay Szabolcs, Debrecen alpolgármestere a tér új funkciójáról tartott pénteki sajtótájékoztatón elmondta: a város kulturális stratégiájának egyik fontos gondolata, hogy tereket nyissanak, a kultúrát kivigyék az utcára. Ennek első állomása az Ady park, ahol az alulról jövő kezdeményezések, a feltörekvő művészek otthonra találhatnak. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a jövőben további közösségi terek nyílnak majd Debrecenben.

A parkban visszakerült korábbi helyére a könyvszekrény, amelyet a Debreceni Szakképzési Centrum Povolny szakiskolájában újítottak fel, és elkészültek azok az új mobil utcabútorok is, amelyeket egy-egy esemény alkalmával helyeznek majd ki

– mondta az alpolgármester.

Koroknai Edit, a Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ igazgatója elmondta: az elképzelések szerint májustól októberig lesznek programok az Ady parkban, amely idővel egy olyan kulturális központja lehet a városnak, ahol mindig történik valami.

A színpadon heti három alkalommal, kedden, szerdán és szombaton 17 és 22 óra között léphetnek fel a vállalkozó szellemű művészek, előadók.

Ehhez csupán annyit kell tenniük, hogy regisztrálnak a már működő www.adypark.hu honlapon, illetve oda feltöltenek a produkciójukról egy videót és a fellépéshez szükséges technikai paramétereket is megadják. A hét többi napján bárki használhatja a színpadot, legyen az egy óvodás csoport vagy akár egy utcazenész

– fogalmazott az igazgató, hozzátéve, hogy az új funkciót kapott Ady park része annak a kialakítandó kulturális tengelynek, amely a Baltazár Dezső tértől, a Modem köré formálódó múzeumi negyedtől egészen a Batthyány utcáig tart.  

Galéria

DebrecenkultúraAdy park

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

.