Hirdetés

Ezen a debreceni ajtón öröm belépni

civishir.hu

2018.05.11. 10:28

Ezen a debreceni ajtón öröm belépni

Odabent csoda vár.

Hirdetés

  • Időpont

    2018.05.10. 10:00

  • Helyszín

    A debreceni ajtók kiállítás

Szabó Magda szavait suttogják a debreceni házak falai, így születésének centenáriuma alkalmából az Európa Kulturális Fővárosa Debrecen 2023 Programiroda és Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának támogatásával második alkalommal hirdették meg A debreceni ajtók című pályázat második fordulóját amatőr fotósok számára határon innen és túl.

A pályázatban Szabó Magda Az ajtó című regénye által megihletett pályaműveket várt a szakmai zsűri, melyek a regényhez hasonlóan bemutatják az ajtó mögött megbújó egyéni, családi történetet, egy rejtett világot.

A hazai kiállításnak és díjátadónak május 10-én 17 órakor a Nagyerdei Víztorony adott otthont, ahol nemcsak az épület impozáns megjelenése nyújtott „égig érő élményt”, hanem a kiállított fotók is.

A szakmai zsűri, Seres Géza és Derencsényi István fotóművészek, 25 alkotást választottak ki a kiállítás anyagául, melyeket a Nagyerdei Víztoronyban tekinthet meg a közönség május 31-ig. Kilenc alkotó 25 alkotása lett kiállítva, melyek közül három debreceni művészt kiválónak minősített díjjal jutalmazott a zsűri.

Kiállított alkotók: Barna Gréta Panna, Méhész Balázs, Nagy Attila, Komódi Viktória, Pásku György, Szakál Zsuzsa, Szirák Sára, Vágott Adrienn, Vida István. További információ:
Kiválónak minősített: Barna Gréta Panna, Méhész Balázs, Nagy Attila. Különdíjas: Szakál Zsuzsa

Nagyerdei VíztoronySzabó MagdaDebreceni ajtók

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.