Hirdetés

Élménytengerben lubickolhatunk Debrecenben

civishir.hu

2018.05.17. 13:30

Élménytengerben lubickolhatunk Debrecenben
Fotók: Cívishír

Idén is rengeteg nézőt várnak a Nagyerdőre.

Hirdetés

  • Időpont

    2018.06.12. 19:00

  • Helyszín

    Nagyerdei Szabadtéri Színpad (4032 Debrecen, Nagyerdei krt. 6.)

A Nagyerdei Szabadtéri Színpad az ország egyik kulturális brand-jévé, a hazai szabadtéri színjátszás egyik legjelentősebb otthonává vált. Idén a 24. évadot 40 előadással rendezik meg, június 12 és szeptember 8. között.

Egyre népszerűbb a szabadtéri

A programokat bemutató sajtótájékoztatón Komolay Szabolcs alpolgármester elmondta: büszke rá, hogy a debreceniek szeretik a szabadtéri előadásokat, hiszen az évadok célja „valami mást adni” és a természetbe vonzani a helyieket.

A Nagyerdő szívében 1950-ben nézhettek először az érdeklődők darabokat, 2014-től pedig sok éves hanyatlás után új időszámítás kezdődött. Az ország hetedik legnagyobb befogadóképességű szabadtérije 1000 főnek nyújthat egyszerre élményt. Tavaly nyáron előadásonként átlagosan 809 látogatót vonzott be, ami történetében a legmagasabb, hangsúlyozta. Ez az eredmény annak a tudatos építkezésnek köszönhető, hogy sikerült a minőségi kultúra szolgálatához kiváló színvonalú, változatos műfajú előadásokat megtartani.

Nagyon fontos Magyarországon a Budapesten kívüli kulturális élet erősítése, fogalmazta meg Lőrinczy György a Budapesti Operettszínház főigazgatója és a Nemzeti Kulturális Alap alelnöke. Ebben segít a debreceni szabadtéri is, ami 2019-ben állami forrásból saját hang- és fénytechnikát, hangvédő falat, továbbá mobil nézőtér-fedést is kap és egy premiernek is otthont fog adni a tervek szerint.

Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője elárulta: a jegyvásárlás az utóbbi 5 évben megugrott. Tavaly a tervezett 14 ezer ember helyett több mint 16 ezer néző tekintette meg az előadásokat. Idén 15 500 látogatóval számolnak: a 10 ezredik vásárlót értékes nyereménnyel jutalmazták meg a sajtótájékoztatón. 

Bódor Edit

Csábító előadások

Valódi műfajkavalkád és sztárparádé csábítja idén is a nézőket a Nagyerdei Szabadtéri Színpadhoz. A programsorozatban 11 vendégtársulat 14 produkciójában ebben az évben 21 színházi darab lesz látható. Ezek közül 14 prózai (krimi, vígjáték, bűnügyi komédia, bohózat, kabaré), 4 zenés- (jazzoperett, zenés életrajzi játék, musical) és 2 táncelőadás (kortárs táncjáték).

Az esemény kiemelt partnerei a Budapesti Operettszínház, a Centrál Színház, az ExperiDance Production, a Játékszín, a Madách Színház, a Manna Produkció és a Thália Színház. Idén Pécs lesz a vendégváros, ahonnan kortárs balett bemutatóval érkeznek.

Nagy Sándor, a Madách Színház színművésze a sajtótájékoztatón elmondta: ebben az évben először visznek krimit a színpadra Debrecenben, ami Agatha Christie kifejezetten drámának írt. Különleges Oscar Wild bohózatnak is tanúja lehet a nagyközönség, tette hozzá Vida Péter, a Thália Színház színművésze. 

"Szubkulturális együttműködésből" jött létre az #Eastsidestory elnevezésű produkció, ami hip-hop táncelemeket beépítve igyekszik közvetíteni a tánc szeretetét a nézőknek, fogalmazta meg Mika Péter rendező-koreográfus. 

A Nagyerdei Szabadtéri Színpad teljes programkínálatáért és a részletekért keresse fel a debreceniszabadteri.hu oldalt.

Gönczy Anna

Galéria

DebrecenNagyerdei Szabadtéri Színpad

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.