Hirdetés

Orvost hívnak a debreceni Nagytemplomba. Sokat

civishir.hu

2018.04.24. 07:47

Orvost hívnak a debreceni Nagytemplomba. Sokat
Fotó: Cívishír

A koncert ingyenes.

Hirdetés

  • Időpont

    2018.04.27. 19:00

  • Helyszín

    Orvosok muzsikálnak a Nagytemplomban

Sokszor hallhattunk már a zene gyógyító erejéről. De Ön hallotta már a belgyógyászát orgonálni, vagy háziorvosát hegedülni? Ha még nem, akkor megteheti a Református Nagytemplomban.

A muzsika áldásos hatását már az ókorban is ismerték és alkalmazták, így a zene a mai napig része lehet a gyógyításnak. Több megfigyelés, kutatás és orvosi beszámoló is alátámasztja, hogy

a jól megválasztott muzsika még a beteg állapotán is javíthat, mivel csökkenti a félelem- és fájdalomérzetet. 

Az orvos a testet, a zene a lelket gyógyítja, így esetenként maga az orvos is zenélhet, vagy gyógyíthat a zenével. De az orvos nemcsak pácienseinek gyógyítása céljából, hanem saját lelkének épülésére is zenélhet. Van, aki műkedvelőként, van, aki csupán csodálóként, de mindenképpen a hivatástudat és felelősségérzet okozta feszültségek, a napi stressz feloldásaként mélyül el a muzsikában.

E gondolatok jegyében jött létre 1992-ben Szombathelyen a Magyarországi Orvosmuzsikusok Egyesülete, melyben orvosok, egészségügyi hallgatók zenélnek együtt hangszerekkel és énekszóval. Az Egyesület minden évben más-más hazai városban tartja meg koncertekkel tarkított találkozóját. A találkozó hagyományosan templomi koncerttel kezdődik péntek este, ahol az orgona szolgál az est főszereplőjeként.

Idén a találkozó helyszínéül Debrecen szolgál, a nyitókoncertre pedig április 27-én (pénteken) 19 órától kerül sor a Debreceni Református Nagytemplomban. Az alkalmon köszöntőt mond Vad Zsigmond, a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség esperes-lelkipásztora, valamint az Egyesület nevében Dr. Várvölgyi Csaba belgyógyász, a rendezvény szervezője.
Nagytemplomorvoskoncert

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

.