Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Letöltendő! Ittasan gázolt halálra egy embert Debrecenben

| 2018. 04. 09. | 18:46:00
50 helyett 95-100 km/h sebességgel közlekedtek.
Letöltendő! Ittasan gázolt halálra egy embert Debrecenben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debreceni Járásbíróság hétfőn hirdetett ítéletet abban a büntetőügyben, melynek elsőrendű vádlottja 2016 nyarán két gyalogost gázolt el Debrecenben. Az elsőfokú bíróság a S.Á. elsőrendű vádlottat halálos közúti baleset gondatlan okozásának és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségében mondta ki bűnösnek. Ezért őt halmazati büntetésül 3 év 10 hónap fogházbüntetéssel és 4 év közúti járművezetéstől
eltiltással sújtotta. Sz.K. másodrendű vádlottat pedig járművezetés tiltott átengedése vétsége miatt 6 hónap, 3 év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte és 1 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

A bíróság a bizonyítási eljárást lefolytatva ítéleti tényállásban megállapította: a vádlottak 2016. május 31-én egy debreceni garázs előtt találkoztak, ott szeszes italt fogyasztottak. Innen éjfélt követően indultak el úgy, hogy a másodrendű vádlott – aki tudott arról, hogy S.Á alkoholt fogyasztott – megkérte az elsőrendű vádlottat, hogy vezessen. Egy ideig kocsikáztak, több helyen megálltak. A baleset helyszínéhez 02 óra 40 perc körül érkeztek, az elsőrendű vádlott ekkor 95-100 km/h sebességgel közlekedett a benzinkút irányába.

A sebesség túllépése miatt a balra ívelő kanyart nem tudta bevenni, sodródni kezdett, a gépkocsival felszaladt az útpadkára, és az ott tartózkodó sértetteket elütötte. A gépkocsi egy fának ütközve a tetejére borulva állt meg. A baleset következtében egy 28 éves férfi a helyszínen életét vesztette, egy 19 éves lány súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, melyek maradandó fogyatékosság hátrahagyásával gyógyultak.

[Beillesztett cikk: Zebrán csapták el a gyalogost a Nyíl utcán]

A büntetés kiszabásakor a bíróság súlyosító körülményként értékelte, hogy az elsőrendű vádlott vezetői engedéllyel nem rendelkezett, a megengedett sebesség duplájával közlekedett és okozott balesetet, valamint azt, hogy egy fiatal lány maradandó fogyatékossága is bekövetkezett. Enyhítő körülményként vette figyelembe a büntetlen előéletét, a bűnösségre is kiterjedő beismerő vallomását. A bíróság mindkét vádlottnál enyhítő körülményként értékelte az időmúlást, míg a másodrendű vádlott esetében azt is,
hogy két kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodik.

A Debreceni Járásbíróság ítélete nem jogerős, az ügyész, a másodrendű vádlott és védője 3 nap gondolkodási időt tartott fenn, az elsőrendű vádlott és védője pedig felmentésért fellebbezett.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Esővízgyűjtők: 70,4 milliót költenek ötezer tartályra
Eredményes volt a debreceni önkormányzat közbeszerzése.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.